Over clean eating moet je het niet te veel hebben als het wil leren. Je moet vooral veel recepten zoeken waarin wordt uitgelegd wat je kan kopen en wat niet. Een type gerecht dat erg goed in een Clean Eating dieet past is het 5 ingrediënten gerecht. Je weet precies wat je koopt en wat de ingrediënten in deze recepten zijn. Hieronder vier heerlijke clean eating recepten. Mocht je nog meer recepten willen, overweeg dan het boek ‘Gezonde Lifestyle Recepten‘ van Inge van Haselen.

Pannetje kip met linzen

Linzen geven snel een vol gevoel doordat er veel vezels in zitten. Het is een erg geschikt ingredient voor simpele maaltijden met toevoeging van gezonde eiwitten en een basis voor andere ingrediënten voor de smaak. Dit linzen en kip koriander recept is zo’n gerecht.

Ingrediënten

  • 400 gram biologische kipfilet in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • ½ kopje gewassen groene linzen
  • 1 kopje griekse yoghurt
  • ½ kopje verse gesneden koriander

Bereiding

  • Wrijf de kip in met peper en zout. Verhit een grote sauspan of wok met een beetje olie. Voeg de kipstukjes toe en bak ze 3 a 4 minuten rondom bruin. Voeg ook kerriepoeder, knoflook toe en bak ze 1 minuut terwijl je de ingrediënten roert.
  • Voeg de linzen toe aan de pan en verhit ze tot ze een glans krijgen aan de buitenkant. Daarna kan je drie koppen water toevoegen, zet het vuur iets lager en wacht tot de linzen zacht zijn en er nog maar een derde van het water over is, dit duurt ongeveer een half uur. Schep ze daarna op en verdeeel het over de borden, je kan de yoghurt en de twee lepels korianders toevoegen aan de borden. Als de linzen nog hard zijn moet je nog wat water toevoegen.

Honing mosterd zalm met linzen & boerenkool

Een honing mosterd saus is erg gezond, zeker als die thuis is gemaakt met de juiste mosterd. Samen met een zalm is dit een heerlijk clean eating gerecht.

Ingrediënten

  • Kopje met gewassen en gedopte bruine linzen
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 4 moten zalm van 200 gram
  • 1 lepel honing
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de over voor tot 220 graden celsius.
  • Verhit een grote pan en vul de pan tot de helft met water. Als het water kookt kan je de boerenkool en de linzen toevoegen. Zet het vuur lager en zet een deksel op d pan. Na 25 minuten kan je de deksel verwijderen. Daarna nog 5 tot 10 minuten koken tot de bloemkool en linzen zacht zijn.
  • Ondertussen kan je de zalmfilet op een bakplaat leggen met aluminiumfolie. Bak het in de oven voor 12 minuten.
  • Meng de honing en mosterd in een kommetje. Als de zalm klaar is haal ze uit oven en wrijf ze in met de saus. Daarna kunnen ze 10 minuten nog de oven in.
  • Verdeel de linzen over de vier borden. Leg de zalmfilet op de borden.

Gestoomde nieuwe aardappelen met olijfolie, peterselie & bieslook

Nieuwe aardappelen zijn seizoensgebonden en het is erg goed voor het milieu en voor je lichaam om seizoensgebonden groenten te eten. In juni juli is het seizoen voor nieuwe aardappelen. Deze kan je krijgen bij ecologische supermarkten in de buurt. Waarschijnlijk het hele jaar door, maar in die maandne zijn nieuwe aardappelen daadwerkelijk nieuwe aardappelen ;).

Ingrediënten

  • Een pond nieuwe aardappeltjes in halfjes gesneden
  • 2 eetlepels met gesneden peterselie
  • 6 stelen bieslook, ook in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • beetje zout
  • beetje peper

Bereiding

  • Vul een stoompan of een pan met laagje water en zet daar een stoommand op. Leg de aardappelen in de mand en kook het water totdat de aardappelen zacht zijn.
  • Haal de stoompan eraf en voeg peterselie, bieslook olie en zout toe.

Thaise kip/limoen

Serveer je vrienden of familie deze gezonde Thai Chicken. Het is heel snel klaargemaakt en met bruine rijst en een seizoensgebonden groente is het een geweldig clean eating recept.

Ingrediënten

  • ongezouten gepelde pinda’s
  • 1 ½ Eetlepel knoflookpoeder
  • 1 ½ Eetlepel met verplette gember
  • 400 gram kipfilet biologisch
  • 1 citroen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 230 graden celsius.
  • Vermaal de pinda’s fijn maar niet zo fijn dat het pindakaas wordt.
  • Meng de pinda’s, knoflookpoeder en gember in een kommetje.
  • Plaats de kip op een bakplaat en knijp de citroen uit over de kipfiliet. Rol de kip door de pinda-gembermix.
  • Bak de kip in de oven totdat de kip helemaal wit is van binnen.

gezonde-lifestyle-receptenProbeer nu het eBook met 75 Clean Eating recepten!

In het eBook Gezonde Lifestyle Recepten vind je in totaal 75 clean eating recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten. Alle recepten zijn gemakkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Maak nu kennis met clean eating! Bevalt het niet, dan kun je binnen 30 dagen gebruikmaken van de 100% geld terug garantie.