Gelukkiger worden wil eigenlijk iedereen wel. Toch lijken veel mensen last te hebben van een stuk ontevredenheid in hun leven. Ze voelen zich opgejaagd en onrustig. Ze hebben moeite om goed te kunnen ontspannen en daardoor te kampen met diverse lichamelijke klachten. Herken jij je daarin? Wil je graag een beetje gelukkiger worden, maar weet je niet precies hoe je dit kunt realiseren? Er zijn diverse manieren om beter in je lijf te komen zitten.

Diverse manieren om gelukkiger te worden

Natuurlijk weet bijna iedereen dat het goed is om voldoende te bewegen en gezond te eten om lekkerder in je lijf te zitten. Daarnaast dragen ook sociale activiteiten en vriendschappen bij aan meer geluk in je leven. Toch vergeten heel veel mensen dat je ook gelukkiger kunt worden in het leven door gebruik te maken van Mindfulness en meditatie. Dit zijn 2 methodes die door talloze mensen worden toegepast. Van popsterren tot monniken en van zakenlui tot topsporters. Het zijn allemaal mensen die gebruik maken van Mindfulness en meditatie.

Plezier in het leven ervaren met behulp van Mindfulness

Eén van de methoden die je kunt inzetten om een beetje gelukkiger te worden in het leven, is met behulp van Mindfulness. Deze methode helpt je onder andere om plezier te hebben in je leven en verwachtingen en (zelf)kritiek los te laten. Het is een constructieve manier om te werken aan een gelukkiger leven. Mindfulness kan je bijvoorbeeld helpen de stemmen in je hoofd te temmen. De stemmen die jou vertellen wat je allemaal nog moet doen en wat er nog allemaal voor taken op je liggen te wachten.

De voordelen van Mindfulness

Wees eens eerlijk. Bestaat jouw leven vaak niet uit een non-stop conversatie met jezelf? Het gaat er om dat je leert aandacht te geven aan je innerlijke stem. Dit is het meest intieme onderdeel van je leven. Mindfulness kun je dan ook wel zien als een manier om je hersenen op een goede wijze te trainen. Je hoeft niet direct iets te doen met wat je voelt of denkt. Het mag er gewoon allemaal zijn en bestaan. Het is slechts een gedachte of een gevoel.

Leer mediteren

Een andere manier die je kunt toepassen in je leven om meer te genieten en gelukkiger te worden is het integreren van mediteren. Meditatie lijkt een heel zweverige methode, maar dit is echter onjuist. Zelfs mensen die niets hebben met zweverigheid kiezen ervoor om te mediteren om zo gelukkiger te worden in het leven.

Mediteren doe je bijvoorbeeld door rechtop te gaan zitten, je te focussen op je ademhaling en het leegmaken van je hoofd. Het kan leiden tot veel positieve resultaten. Onderzoekers van een Amerikaanse universiteit hebben zelfs wetenschappelijk aangetoond dat meditatie je sneller helpt om los te komen van stress en nare trauma’s.

De voordelen van mediteren

Mediteren kan diverse voordelen met zich mee brengen. Meditatie helpt je om emotioneel in balans te blijven. Daarnaast verbetert het je denkvermogen en zul je er achter komen dat je veel meer compassie hebt naar je omgeving toe. Daarnaast kan het je helpen om je aandacht beter vast te houden en kan het zelfs depressies voorkomen. Genoeg redenen om de beginselen van meditatie jezelf eens toe te eigenen!

Gelukkig worden versus gelukkig blijven

De vraag is natuurlijk niet alleen hoe je gelukkig kunt worden, maar vooral ook hoe je gelukkig kunt blijven? Wanneer je structureel de eenvoudige principes toepast van Mindfulness en meditatie, dan kun je een heel eind op weg komen. Eet daarnaast voldoende groente, fruit en eiwitten. Beweeg voldoende en blijf in contact met jezelf en je omgeving. Dan heb je de garantie dat je zeker 20% gelukkiger zult zijn dan voorheen.

Leave a comment