50 Creatieve & Artistieke Hobby’s | Leuke Hobby Om Mee Te Starten

Er zijn momenten in ons leven dat we ons een beetje verveeld voelen of dat we niet weten hoe we onze vreugde en passie in het leven moeten vinden – Dus hier is een gigantische lijst van 50 creatieve hobby’s om eens uit te proberen!

 

Ik hoop dat deze lijst je interesse kan wekken om iets nieuws te proberen – want wie weet, misschien eindigt een van deze dingen wel

 

Ik heb ook geprobeerd om alle kunstenaars, middelen, of hulpmiddelen die nuttig kunnen zijn voor je als je geïnteresseerd bent in het starten van een van deze creatieve hobby’s hieronder vermeld.

 

Ik hoop dat je via deze bronnen meer diepgaande inspirerende inhoud kunt vinden om verder te leren over deze creatieve hobby’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Tekenen

 

Tekenen is zo’n geweldige creatieve hobby om op te pakken, want alles wat je nodig hebt is papier, potlood en je fantasie. Van daaruit kun je bijna alles maken.

 

Als je wilt beginnen, ik heb veel hoe te tekenen tutorials en compilaties op deze blog die je kunt uitproberen:

BLOGS

BOEKEN

 

 

2. Aquarel Schilderen

 

Aquarelleren is zo leuk – en er zijn zo veel unieke schilderijen die je kunt maken met de verrassende aard van het gebruik van zo’n vloeibare verf.

 

Als je inspiratie wilt opdoen voor het maken van aquarelschilderijen, raad ik je ten zeerste aan om @artbysinch op Instagram te bekijken.

 

 

 

 

3. Rocailles kralen

 

Veel mensen gebruiken rocailles voor het maken van armbanden en kettingen, maar er zijn zoveel andere dingen die je met rocailles kunt maken.

 

Als kind vond ik het al geweldig om te leren kralen met rocailles – ik heb dagenlang diertjes en figuurtjes gemaakt met rocailles, en je kunt zelfs prachtige 3D-vormen maken met rocailles.

 

Als je wilt beginnen met het leren kralen van zaden, heeft Elena Accessories Art op Etsy een heleboel patronen die je kunt gebruiken om je eigen dieren van zaadkralen te maken.

 

 

 

4. Acrylschilderen

 

Acrylschilderen is een geweldige creatieve hobby om op te pakken, omdat beginnersbenodigdheden vrij goedkoop kunnen zijn en je de kunst die je maakt kunt tentoonstellen!

 

 

 

 

5. Digitale kunst

 

Het maken van digitale kunst is een geweldige hobby om op te pakken, omdat er zoveel stijlen zijn waarmee je kunt spelen, en het maakt het ook supergemakkelijk om je kunstwerken online te krijgen, of het nu voor sociale media of een online bedrijf is.

 

Als je wilt beginnen met digitale kunst, raad ik je aan een tekentablet te kopen dat je op je computer kunt aansluiten. Tekentablets zijn een meer betaalbare optie dan het kopen van een Ipad Pro of een 2-in-1 laptop. Ik raad deze Wacom-tablet van Amazon aan – Wacom maakt de beste tekentabletten op de markt voor zowel beginners- als expertniveaus.

 

 

 

6. Breien

 

Breien is een geweldige hobby om te proberen, want het is vooral rustgevend. Ik kan alleen een sjaal breien, maar zelfs dat is super kalmerend om te doen. Het geeft zo’n voldoening om steeds weer nieuwe breistreken te maken en te zien hoe je zachte, pluizige sjaal na verloop van tijd langer en langer wordt.

 

 

7. Filmen

 

Filmen kan een superleuke hobby zijn om op te pakken. Als je iets filmt waar je van houdt en je kunt je video’s delen met mensen die ook houden van wat jij doet en maakt, dan is dat gewoon een geweldige ervaring.

 

Voor beginners raad ik de Canon M50 ten zeerste aan voor algemene filmdoeleinden. Het is een geweldige spiegelloze camera voor echt mooie opnamen. Hij heeft ook een externe microfooningang.

 

Als je een kleinere, lichtgewicht camera wilt voor Youtube-vloggen, probeer dan de Canon G7X Mark II. Het is een geweldige beginnerscamera die veel Youtubers gebruiken. Het enige waar je je bewust van moet zijn is dat het geen externe microfooningang heeft.

 

 

8. Borduurwerk

 

Je kunt zoveel mooie borduurcreaties maken met alleen een naald en borduurgaren.

Hieronder staat een DIY doodle borduur idee van HonetsyWTF.

 

 

9. Sieraden-maken

 

Maak je eigen sieraden, of het nu voor de lol is of voor zaken. Er zijn zoveel manieren om sieraden te maken – met kralen, kristallen, bedeltjes, hars, enz.

Hier is een makkelijk te maken margriet armband van HonestlyWTF blog.

 

 

10. Olieverfschilderij

 

Olieverfschilderij biedt een iets ander proces en eindresultaat dan acrylverfschilderij, dus misschien wil je dit type kunst kiezen als het je interesseert!

Hieronder is een prachtig olieverfschilderij van een zonnebloemveld van Jacki Newell.

 

 

11. Bloemstuk

 

Het maken van bloemstukken kan een leuke nieuwe hobby zijn om te proberen. Je kunt je creaties ook gebruiken om je eigen huis te versieren. Je kunt gedroogde bloemen gebruiken, levende bloemstelen, of zijde en kunstbloemen.

 

 

12. Creatief schrijven

 

Creatief schrijven is zo’n leuke hobby om op te pakken, of je nu van schrijven houdt of gewoon beter wilt worden in schrijven. En als je in de toekomst altijd al een boek hebt willen schrijven, waarom probeer je creatief schrijven dan niet als hobby voor nu.

 

 

13. Aquascaping

 

Aquascaping is zo’n leuke creatieve hobby, vooral als je van de natuur houdt. Je kunt de rustgevende omgeving van rivieren, oceanen en meren naar je eigen huis brengen en de wetenschap en kunst van het creëren van je eigen aquascape verkennen.

 

 

14. Haken

 

Leren haken kan een andere leuke hobby zijn om als volgende uit te proberen. Bij haken wordt een haaknaald gebruikt in plaats van een naald (zoals bij breien) en wordt een ander proces gebruikt.

 

 

15. Fotografie

 

Je hebt geen dure camera nodig om je te verdiepen in fotografie. Je kunt je mobiele telefoon gebruiken en een Instagram maken gewijd aan je fotografie of misschien zelfs een polaroid- of filmcamera.

 

 

 

 

16. Kaarsen maken

 

Kaarsen maken is een populaire nieuwe hobby aan het worden om uit te proberen deze dagen. Het verkennen van verschillende, unieke geuren kan een zeer rustgevende ervaring zijn – en je kunt later ook een bedrijf opzetten met alle kaarsen die je maakt.

 

 

17. Begin een thuiscafé

 

Als je van koffie, thee, snacks en bakken houdt, kan het leuk zijn om je eigen thuiscafé te beginnen. Ik kijk graag naar Youtube video’s waar mensen echt mooie cafe creaties maken – HANSE is een geweldig voorbeeld en er zijn zoveel recept video’s om mee te volgen.

 

 

18. Bullet Journaling

 

Als je je leven meer georganiseerd en op orde wilt krijgen, kan het handig zijn om te beginnen met bullet journaling.

 

De bullet journal spread hieronder is van @literal.journal op Instagram. Ik hou van de manier waarop ze Portugese tegelpatronen heeft verwerkt!

 

 

19. Maak een Terrarium

 

Terrariums zijn bakken die aarde, planten en andere natuurlijke elementen bevatten. Het is alsof je het buitenleven naar binnen haalt, door op een unieke manier je eigen binnentuin te maken.

 

 

20. Scrapbooking

 

Scrapbooking is de creatieve hobby van het maken van kunst uit de memorabilia van je leven, of het nu foto’s van jezelf, familie, of levenservaringen zijn. Scrapbooking is een geweldige manier om de herinneringen die je creëert te koesteren voor de toekomst.

 

 

21. Poëzie

 

Als u van schrijven houdt of van het verkennen van taal, kan je veel plezier beleven aan het schrijven van poëzie. Het leuke van poëzie is dat er geen regels zijn – je hoeft niet te rijmen of een bepaalde structuur aan te brengen. Wat voor jou klinkt als poëzie is poëzie – dus veel plezier met die vrijheid!

 

 

22. Animatie

 

Als je graag film maakt en je wilt je video’s naar een hoger niveau tillen, waarom probeer je dan niet animatie te leren? Het maken van kleine frame-voor-frame animaties is eenvoudiger dan mensen misschien denken, omdat je geen animatiesoftware nodig hebt om het te maken.

 

 

23. Origami

 

Origami is zo’n makkelijke hobby om op te pakken, vooral omdat je alleen maar papier nodig hebt. Er zijn zoveel vormen die je kunt maken, zoals origami kraanvogels, kikkers, dozen, ballonnen, bloemen en meer.

Blog

 

24. Zeep maken

 

Ik heb echt prachtige zeepcreaties gezien van mensen die hun eigen zeep maken – dus ik raad aan om het eens te proberen als je geïnteresseerd bent in deze hobby!

 

 

25. Tuinieren

 

Of je nu een tuin hebt of een kleine zonovergoten kamer of ruimte, iedereen kan aan tuinieren beginnen. Er zijn zoveel beginnersvriendelijke planten en het geeft zoveel voldoening om voor planten te zorgen en ze mettertijd te zien groeien.

 

 

26. Kruissteek

 

Kruissteekwerk is een vorm van geteld borduurwerk en is dus gemakkelijker voor beginners dan misschien de vrije vorm van borduren. Met kruissteek zijn er patronen die je kunt volgen, zodat je de vorm kunt maken die je wenst.

 

27. Nagelkunst

 

Nail art is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe trends die opkomen. Je eigen nail art maken is niet alleen leuk, maar ook ontspannend – dus ik raad je ten zeerste aan om te kijken wat er tegenwoordig nieuw is op het gebied van nail art creaties.

 

Bron: @Aya_Neige op Instagram

 

 

28. Make-up

 

De kunst van make-up verandert ook voortdurend, met nieuwe trends en producten die de hele tijd opduiken. Als je van make-up houdt, waarom zou je er dan geen hobby van maken door de make-up van andere mensen te doen of er video’s over te maken?

 

29. Koken

 

Als je van eten houdt, waarom dan niet wat nieuwe recepten leren om uit te proberen en te delen met je geliefden!

 

 

30. Bakken

 

Het creëren van speciale traktaties voor jezelf en anderen kan een geweldige nieuwe hobby op te pikken. En er zijn zoveel manieren waarop je creatief kunt zijn met je baksels.

 

 

31. Giet Schilderen

 

Schilderen met vloeibare acrylverf en hars is zo’n leuk, nieuw proces van schilderen om te leren. Het is viskeuzer dan aquarelverf, dus je kunt er echt interessante patronen en effecten mee maken.

 

32. Leer een nieuwe taal

 

Een nieuwe taal leren kan ontmoedigend zijn, maar er zijn zoveel manieren om het leuk te maken! Of je nu een nieuwe taal leert door liedjes te vertalen, tv-programma’s te bekijken of door middel van een programma om talen te leren – het is iets waar iedereen mee aan de slag kan, zolang je maar de interesse hebt om te leren!

 

33. Tarot of charme lezen

 

Tarot en charme lezen bestaat al een tijdje en het is pas sinds kort dat ik me realiseer hoe creatief het proces kan zijn.

 

Tarot lezen is het proces van kaarten trekken en een boodschap vinden door de afgebeelde kaarten. Het lezen van amuletten houdt in dat amuletten worden gegoten en dat een boodschap wordt geïnterpreteerd via de gegoten amuletten.

 

Er zijn zoveel interpretaties voor het lezen van tarot en amuletten – als je eenmaal de basis hebt geleerd, is de rest aan jou en je eigen intuïtieve gevoel.

 

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van tarot of charme lezen als hobby, raad ik je aan om er met een licht hart aan te beginnen – Doe het voor je plezier met jezelf of je familie en vrienden. En bovenal, doe het met je beste intentie in je hart.

 

 

34. Dansen

 

Dansen is niet alleen een goede oefening voor je lichaam, het is ook leuk voor de geest en de ziel. Of je nu een specifieke choreografie wilt leren of gewoon lekker free-style wilt dansen – het maakt niet uit wat, het brengt meer plezier in je dagelijkse leven.

 

 

35. Zingen

 

Met oefening kan zingen beter worden – net als elke andere hobby. Je hoeft niet geboren te zijn met een geweldige stem om te zingen. Zelfs door alleen maar bepaalde technieken te leren en te oefenen, kan je zang drastisch verbeteren.

 

 

36. Pottenbakken

 

Met luchtdroge klei en ovenbakkende klei heb je geen oven nodig om prachtige aardewerkstukken te maken.

 

Bekijk ThinkMakeShareBlog’s post over hoe je deze DIY klei schalen kunt maken.

 

 

 

37. Stickers maken

 

Of je nu een Cricut gebruikt of gewone stickervellen en erop tekent, iedereen kan in principe stickers proberen te maken. Als je stickers gebruikt in veel van je knutselwerkjes, vind je het misschien leuk om te proberen je eigen stickers te maken.

 

 

 

 

 

 

38. Manden weven

 

Wist je dat je je eigen mand kunt weven? Leren mandvlechten kan een leuke creatieve hobby zijn om te leren, dus ik wilde het hier in deze blogpost opnemen voor iedereen die geïnteresseerd is.

 

 

39. Mediteren

 

Je vraagt je misschien af hoe mediteren een creatieve hobby kan zijn – maar naar mijn mening is mediteren een van de beste manieren om een creatiever leven te gaan leiden.

Vaak hebben we verschillende creatieve interesses die we zouden willen nastreven, maar ons huidige leven of onze mindset houdt ons tegen om er ooit mee te beginnen.

 

Mediteren helpt om de huidige zorgen, gedachten en beperkingen los te laten, zodat we langzaam kunnen leren wie we werkelijk zijn en wat we werkelijk willen van ons leven.

 

Van daaruit kunnen we beginnen het leven te creëren dat we werkelijk willen – en ophouden een leven te leiden waarvan ons geleerd is het slechts te accepteren.

 

Als je geïnteresseerd bent in meditatie, kan ik je het boek Becoming Supernatural van Dr. Joe Dispenza van harte aanbevelen. Mijn leven is zo veranderd sinds ik ben begonnen met mediteren in het algemeen.

 

 

40. Verbeter je handschrift

 

Iedereen kan zijn handschrift verbeteren met oefening en geduld. Je kan zelfs oefenen nieuwe stijlen van handschrift als je wilt verdiepen in de kunst van het handletteren.

 

 

 

41. Ontwerp

 

Als je het leuk vindt om digitale kunst te maken, waarom probeer je dan niet nieuwe ontwerpen te maken, of het nu voor een product, personage, sociale media, enz. is.

Je kunt je ontwerpen dan misschien laten zien op social media sites zoals Instagram, en kijken of het aanslaat. Wie weet, misschien kan het een succesvolle online business voor je worden.

 

 

42. Maak je eigen kleding

 

Of je nu je eigen kleding vanaf nul wilt maken of een nieuw kledingstuk wilt DIY-en van een reeds bestaand kledingstuk, er zijn zo veel manieren waarop je je eigen kleding kunt maken!

 

 

 

43. Journaling

 

Journaling is een geweldige hobby om op te pakken, omdat het kan worden gebruikt voor zo veel redenen. Je kunt een gewoon dagboek maken, een kunstdagboek, een planner dagboek, etc.

 

Persoonlijk hou ik ervan om te schrijven over mijn dagelijkse ervaringen: Hoe ik me voel, wat ik gedaan heb, waar ik aan gedacht heb. Gewoon door deze dingen regelmatig op te schrijven heb ik ontdekt wie ik echt ben.

 

 

44. Start een online bedrijf

 

Het starten van je eigen online bedrijf kan een geweldige hobby zijn, niet alleen als een extra bron van inkomsten, maar ook om je creatieve kant de wereld in te laten gaan.

Als je geïnteresseerd bent in het starten van een online bedrijf, bekijk dan een aantal van mijn blog posts voor inspiratie:

 

30 Beste ideeën voor een passief inkomen voor kunstenaars

Hoe maak je een website voor kunstenaars?

Hoe maak je thuis kunstreproducties?

14 manieren om je kunst te laten opvallen op Instagram

 

 

45. Interieur Decoratie

 

Soms hebben we allemaal wel een beetje verandering nodig in onze dagelijkse ruimte. Waarom probeer je het niet eens met interieurdecoratie? Kies een paar nieuwe meubels of decoraties uit en kijk hoe je een ruimte drastisch kunt veranderen in iets nieuws voor jou.

 

 

46. Macrame

 

Macrame is het gebruik van knopen om een textiel werk te maken. Als je geïnteresseerd bent in het leren van macrame, raad ik je aan deze Youtube-video te bekijken die je laat zien hoe je 10 eenvoudige Macrame Knopen en Patronen van Jotopie kunt maken.

 

 

47. Maak Opgezet Speelgoed

 

Het maken van opgezet speelgoed kan een geweldige nieuwe creatieve hobby zijn om jezelf in te verdiepen – En als er kinderen om je heen zijn, kan het hen veel vreugde brengen om een handgemaakt stuk speelgoed te hebben.

 

Hier is een doe-het-zelf-knuffel dinosaurus tutorial van WeLivedHappilyEverAfter

 

 

48. Houtbewerking

 

Er zijn zoveel creaties die je van hout kunt maken, maar voor beginners raad ik aan om klein of eenvoudig te beginnen.

 

Hier is een DIY houten visgraat dienblad tutorial van CraftedbytheHunts

 

49. Bespeel een instrument

 

Er zijn zoveel instrumenten die je kunt leren spelen en je kunt op elke leeftijd beginnen.

Als je een eenvoudig instrument wilt leren bespelen, raad ik je de Kalimba aan. Ik heb er een paar jaar geleden een gekocht en ik vind het heerlijk om er naar te luisteren. Het ontspant me meteen, al is het maar één noot.

 

 

50. Begin een verzameling

 

Een nieuwe verzameling beginnen kan een leuke nieuwe hobby zijn om mee te beginnen. Ik heb bijvoorbeeld altijd al kristallen, edelstenen en mineralen willen verzamelen. Toen ik jong was, herinner ik me dat ik naar een mijn ging die open was voor het publiek en het was zo’n leuke ervaring. Nu heb ik een kleine verzameling kristallen die ik heb gekocht, maar op een dag zou ik zelf op zoek willen gaan naar kristallen.

 

 

 

 

Leave a comment