Je hebt vast weleens geschilderd. Kun jij je nog herinneren wat er door je heen ging toen je de kwast beet had en je verf aanbracht op het schilderij? Wat voor gevoel kwam er vrij? Werd je enthousiast of moest je vooral lachen om je eigen onhandigheid?

Jouw eigen leven kun je ook vergelijken met een schilderij. Je zult zelf iets moeten doen met je leven om er een kleurrijk geheel van te maken. Maar hoe doe je dit nu precies? Welke tools heb je nodig ervoor te zorgen dat je leven er kleurrijk uit komt te zien? Heb je iemand anders nodig om jouw kleuren te doen schitteren?

Doe een kleurenanalyse

Kleur aanbrengen in je leven kun je voorzichtig mee beginnen door eens een kleurenanalyse te doen. Een unieke ervaring die je veel plezier kan opleveren. Tijdens het volgen van deze workshop kom je er achter welke kleuren bij je passen. Het is een eenmalige investering die zich op de lange termijn fors terugverdient.

Kies bijvoorbeeld voor een kleurenanalyse waar je een kleurenwaaier krijgt. Desnoods kun je er ook eentje kopen natuurlijk. Aan de hand daarvan wordt het kopen van beauty artikelen zoals make-up en kleding veel gemakkelijker. Je zult verrast zijn wanneer je de in de spiegel kijkt en ziet wat kleur met je doet! Het zorgt voor een prachtige buitenkant.

Een beroepstest

Misschien doe je al jarenlang hetzelfde werk, maar bekruipt jou al heel lange tijd het gevoel dat je iets mist in je leven. Je voelt je niet meer comfortabel in je werk. Je hebt inmiddels verschillende aspecten veranderd in je werkzaamheden, maar toch blijft het ontevreden gevoel aan je knagen. Wat doe je dan?

Een optie is om een beroepstest te volgen. Je kunt er dan echter komen welk werk bij je past en waar jij gelukkig van wordt. Heel veel mensen zitten niet op hun leven qua werk en daarom is het iets waar jij je zeker niet voor hoeft te schamen. Het is heel belangrijk de keuze die je maakt omtrent werk. Het levert een belangrijke aan een kleurrijk bestaan.

Welk vrijwilligerswerk vind je leuk?

Kleur aanbrengen is leuk voor jezelf, maar je kunt ook het verschil maken in het leven van iemand anders. Dit kun je realiseren door vrijwilligerswerk te gaan doen. Er is ontzettend veel werk te verrichten waarmee je anderen een plezier kunt doen dat tegelijkertijd ook jou voldoening geeft. Ga bijvoorbeeld knutselen in een verzorgingstehuis en je zult zien hoeveel waardering het oplevert.

Dichtbij jezelf blijven

Het belangrijkste dat je kunt doen om kleur aan te brengen in je leven is dichtbij jezelf blijven. Door jezelf serieus te nemen, af en toe om jezelf te lachen en te doen wat bij je past, wordt je het meest gelukkig. Laat je niet door anderen gezeggen wat je moet doen, maar volg in alles je eigen pad. Je bent daarmee trouw aan jezelf en hier zul je op zowel de korte als de lange termijn alleen maar van kunnen profiteren.

Zorg niet alleen voor je uiterlijk maar ook voor je innerlijk. Dan zit je het meest lekker in je vel.

Breng kleur aan door je te verbinden met anderen

Kleur aanbrengen in je leven heeft alles te maken met het verbinden van jezelf met de ander. Dit hoeft niet direct in een relatie, dit komt ook tot uiting in vriendschappen en mensen die je onderweg tegenkomt. Juist in contact met anderen komen jouw kleuren extra tot uitdrukking. Daarmee ga je nog meer stralen. En dat is toch uiteindelijk de bedoeling!

1 Comment

  • Posted 13/07/2016
    by Anne Mendels

    Het is precies zo als ik er over denk en vaak aan mijn kinderen en kleinkinderen vertel.
    Heel fijn om te lezen, ik heb het op mijn face book gezet.
    Groetjes Anne Mendels

Leave a comment