Hoe krijg jij je ex-vriend of man terug? Win hem snel weer terug

Vraag je jezelf af: “Hoe krijg ik mijn ex-vriend terug?”

Als het net uit is met je vriend, kan het lijken alsof er een gapend gat in je leven is.

De wereld lijkt somberder, een beetje grijzer dan voorheen.

Misschien heeft hij je gedumpt of misschien was jij het die dat deed. Wie het ook was, je moet beslissen wat je vervolgens gaat doen.

Ontdek hier het geweldige aanbod 

Je zou je kunnen afvragen hoe had kunnen zijn. Of je kunt proberen hem terug te winnen.

In dit artikel ga ik je helpen erachter te komen hoe je je ex-vriend precies terug kunt krijgen.

Om hem terug te krijgen moet je echter de manier waarop mannen denken begrijpen, je relatie echt onderzoeken en beslissen of jullie samen wel beter af zijn.

Dus, voordat ik inga op de 15 manieren om hem terug te krijgen, gaan we eerst onderzoeken waarom mannen in de eerste plaats relaties beëindigen.

De 5 redenen waarom mannen een relatie beëindigen.

Het is belangrijk dat je begrijpt waarom de relatie precies is beëindigd.

Misschien heeft iemand je partner gekwetst op een manier die moeilijk te vergeven was, door vreemd te gaan of te liegen.

Of misschien zijn jullie twee gewoon uit elkaar gegroeid en heeft één van jullie uiteindelijk een relatie verbroken die al halfdood was.

Maar in de meeste gevallen waarin een relatie eindigt na een moeizaam, frustrerend en verwarrend einde, zijn er bepaalde onderliggende redenen waarom mannen vertrekken of niet meer vol voor een relatie willen gaan.

Inzicht in die redenen zal jou helpen precies uit te vinden hoe je je ex-vriend terug kunt krijgen.

 1. Jullie doelen waren onverenigbaar

Misschien waren jij en je vriend het niet eens over belangrijke zaken die hij niet los kon laten.

Vraag jezelf af:

 • Willen jullie allebei kinderen of geen kinderen?
 • Willen jullie over tien jaar allebei op dezelfde plek wonen?
 • Hebben jullie allebei vergelijkbare carrièreplannen die de relatie niet in de weg staan?
 • Hebben jullie allebei vergelijkbare visies over hoe je wilt dat je leven eruitziet?

Onenigheid over een van deze punten kan een grote spelbreker zijn, hoe sterk jullie liefde ook is.

 1. Je wist niet wat hij in een relatie zocht.

Jullie zijn met een reden uit elkaar gegaan.

Dus, als je je ex-vriend terug wilt krijgen, moet je uitzoeken wat er mis is gegaan in de relatie. En vervolgens alle problemen oplossen die je tegenkomt.

Een handig iets om te doen is om eens echt na te denken over wat mannen in relaties drijft. Wat wil hij eigenlijk van je?

Ik ben onlangs op een fascinerend nieuw concept in de relatiepsychologie gestuit dat zoveel over mannen verklaart – het heldeninstinct.

Volgens het heldeninstinct hebben mannen een ingebouwd verlangen naar iets “groters” dat verder gaat dan liefde of seks. Dat is de reden waarom mannen die schijnbaar de “perfecte vriendin” hebben, toch ongelukkig zijn en voortdurend op zoek zijn naar iets anders – of in het ergste geval, iemand anders.

Simpel gezegd, mannen hebben een biologische drang om zich onmisbaar te voelen, om zich belangrijk te voelen, en om te zorgen voor de vrouw waar hij om geeft.

Relatiepsycholoog James Bauer ontdekte voor het eerst het heldeninstinct. Hij maakte een uitstekende video waarin hij zijn concept uitlegde.

Zoals James stelt zijn mannelijke verlangens niet ingewikkeld, maar worden ze alleen verkeerd begrepen. Instincten zijn krachtige drijfveren van menselijk gedrag en dit geldt vooral voor de manier waarop mannen hun relaties benaderen.

Dus als het heldeninstinct niet wordt geactiveerd, is het onwaarschijnlijk dat mannen tevreden zullen zijn in een relatie. Hij houdt zich in omdat een relatie een serieuze investering van hem vergt. En hij zal niet volledig in je ‘investeren’, tenzij je hem een gevoel van betekenis geeft en hem het gevoel geeft dat hij essentieel is.

Hoe wek je dit instinct bij hem op? En geef je hem een gevoel van belangrijkheid en betekenis?

Op een authentieke manier moet je je man gewoon laten zien wat je nodig hebt en hem de kans geven om die behoefte te vervullen.

Door dit typisch mannelijke instinct aan te wakkeren, geef je hem niet alleen meer zelfvertrouwen, maar breng je ook de volgende fase van jullie relatie naar een hoger niveau.

3) Hij raakte zichzelf bij jou kwijt

In een ideale relatie versterken jullie elkaar. Je maakt van elkaar betere versies van jezelf; je bent samen sterker en completer.

De realiteit is dat sommige mannen hun gevoel van eigenwaarde of identiteit verliezen in een relatie.

Mannen hechten waarde aan het soms alleen willen zijn en aan hun man caves. Ze hebben ruimte nodig buiten hun relatie om even helemaal zichzelf te kunnen zijn.

Wanneer zij het gevoel hebben dat hun partner te veel van hun leven, hun ruimte en hun algemene ik-gevoel overneemt, kunnen zij zich zeer ongemakkelijk gaan voelen. Het resultaat? Ze trekken zich emotioneel van je terug.

Hier zijn enkele tekenen dat dit het geval kan zijn:

 • Jullie hebben ruzie met elkaar gemaakt over hem te “veranderen of te verbeteren”
 • Hij wil je niet altijd voorstellen aan zijn hobby’s of zijn vrienden
 • Hij heeft je ervan beschuldigd dat je tegen hem zeurt.
 • Hij is terughoudend om bepaalde delen van zichzelf aan jou te laten zien
 • Je vindt het moeilijk om te zorgen dat hij zich voor je openstelt

Voor mannen is het vinden van een partner die de grenzen die hij heeft respecteert het belangrijkste onderdeel bij het vinden van een vaste partner.

4) De relatie is een emotionele last geworden

In een gezonde relatie voelen beide partners zich gelijkwaardig en gelukkig in de relatie, en is er sprake van emotioneel gewicht.

Beide partners hebben hun eigen geluk en hun eigen leven, en samen maken ze elkaars situatie beter en versterken ze elkaars levenskwaliteit.

De echte situatie kan zijn dat je man het gevoel heeft dat hij jou  emotioneel te veel moet geven. Of dat nu juist is of niet, hij voelt dat het zijn taak is geworden om te zorgen voor jouw geluk.

Hier zijn misschien wat dingen die je gedaan hebt waardoor hij zich zo voelt:

 • Je gelooft dat hij je bepaalde dingen verschuldigd is, alleen omdat jullie samen een relatie hebben.
 • Je verwacht dat hij weet wat je wilt zonder dat je het hem vertelt, omdat je gelooft dat een goede vriend in staat moet zijn om je beter te begrijpen
 • Je hebt hem emotioneel gestraft toen hij niet deed wat jij wilde, hem laten smeken om je liefde of vergiffenis
 • Je hebt een omgeving geschapen waarin hij je soms vreest omdat hij niet kan voorspellen of je op een bepaalde dag moeilijk of makkelijk zult zijn.

We willen allemaal liefde, zowel mannen als vrouwen.

Maar wanneer de liefde in de relatie wordt overvleugeld door de verantwoordelijkheid om een ander gelukkig te maken, wordt de relatie langzaam minder waard totdat het verstandiger wordt om de relatie te verbreken.

5) De lichamelijke aantrekkingskracht verdween

Het is normaal voor mannen en vrouwen om zichzelf te laten gaan in een relatie. We werken niet meer aan ons uiterlijk zoals vroeger.

En het gaat niet alleen om fysieke aantrekkelijkheid; we voelen ons ook aangetrokken tot partners die goed voor zichzelf zorgen en hun lichaam en gezondheid respecteren.

Het verlies van lichamelijke aantrekkingskracht in een relatie kan moeilijk zijn om mee om te gaan, omdat de liefde er misschien nog wel is, maar een deel van wat de liefde draagt is verdwenen.

De 15 manieren om je ex-vriend terug te krijgen

 1. Haal even adem

Laten we beginnen met een opmerking over de timing.

Als je je nog steeds slecht voelt na de breuk, is het eerste wat je moet doen heel eerlijk tegen jezelf zijn over de vraag of je hem wel echt terug wilt.

Soms is het willen indrukken van de reset-knop een reactie op de schok van een breuk, of een plotseling gevoel van eenzaamheid. We zijn erg goed in het liefdevol terugkijken op een relatie die misschien niet zo geweldig leek toen we er nog middenin zaten.

Die dingetjes aan hem waar je je vroeger aan ergerde? Ja, ze zullen je in de toekomst nog steeds irriteren. De keren dat je elkaar niets te zeggen had? Dat gaat weer gebeuren.

Mijn punt is dit.

Als hij echt de juiste man voor je is, vecht dan met hand en tand om hem terug te krijgen. Als je alleen maar denkt, “nou, ik denk dat hij maar een beetje beter is dan helemaal geen vriendje hebben”, vergeet hem dan maar.

Neem de tijd om echt na te denken over wat je wilt en waarom je het wilt. Gun jezelf een bepaalde hoeveelheid tijd – een week of een maand. Kom er dan op terug.

Het zal je misschien verbazen dat hij, zelfs na een korte tijd, er niet echt uitziet als de prospect die je momenteel denkt dat hij is.

 1. Kan je relatie worden hersteld?

Als je tijd en ruimte hebt gehad om na te denken, moet je de relatie die je had eens goed onder de loep nemen. En dan beslissen of de dingen die jullie uit elkaar dreven dingen zijn waar jullie beiden mee om kunnen gaan. Om zo te voorkomen dat ze jullie weer uit elkaar drijven.

Als jullie bijvoorbeeld uit elkaar zijn gegaan omdat jij kinderen wilt en hij niet, dan moet je nagaan of een van jullie beiden van gedachten kan veranderen. Zo niet, dan heeft het geen zin om naar hem terug te gaan.

Op een gegeven moment zal dezelfde kwestie zich weer voordoen, en ieder van jullie zal vasthouden aan de standpunten die je altijd al hebt ingenomen.

Het heeft geen zin om bij hem terug te komen alleen maar omdat het kan. Je moet er zeker van zijn dat je iets echt zinvols en duurzaams opbouwt.

Alleen ’s nachts naar een warm lichaam verlangen is geen goede reden om weer bij elkaar te komen.

 1. Geef hem de ruimte (maar gebruik daarbij je verstand)

Als we het met iemand hebben uitgemaakt komt het vaak voor dat we een bijna overweldigend verlangen voelen om contact te zoeken.

Misschien praat je niet met hem, maar denk je dat als je met hem kunt praten, uit kunt leggen hoe je je voelt en wat je wilt, dat hij dan naar je terug zal snellen.

Het leven is zelden zo rechtlijnig.

Het enige wat je echt doet, is hem in een positie brengen waarin hij je weer kan afwijzen en je weer pijn kan doen. Mannen voelen zich graag begeerd, maar hebben ook graag de touwtjes in handen. Als hij je begint te zien als te wanhopig of te behoeftig, dan rent hij de andere kant op.

Het lijkt misschien alsof je ex gewoon verder gaat zodra hij wat ruimte heeft. Dit is een risico dat je moet durven nemen.

Ik weet dat het moeilijk en contra-intuïtief lijkt om ze de ruimte te geven, maar hem alleen laten is een van de beste manieren om hem daadwerkelijk weer in je leven terug te krijgen.

Je moet het echter wel op een heel specifieke manier doen. Je moet niet zomaar alle communicatie verbreken. Je moet communiceren met het onderbewustzijn van je ex en het erop laten lijken dat je echt niet met hem wilt praten op dit moment.

Probeer ze deze “Geen Communicatie” tekst te sturen.

“Je hebt gelijk. Het is beter dat we nu niet met elkaar praten, maar uiteindelijk zou ik graag vrienden willen zijn.”

Waarom ik dit leuk vind, is dat je met hen communiceert dat je niet meer hoeft te praten. In wezen zeg je dat je hen niet echt nodig hebt om in de toekomst een rol in je leven te spelen.

Waarom is dit zo goed?

Je wekt een “angst voor verlies” op bij je ex, wat hun aantrekkingskracht voor jou weer zal aanwakkeren.

 1. Focus je op het juiste

Het gevaar is dat al je aandacht zal uitgaan naar het terugwinnen van je ex-vriend. Dat je dat als je belangrijkste doel ziet en er alles aan doet om dat te bereiken

Je moet echter groter denken.

Je belangrijkste doel zou moeten zijn om een lange en liefdevolle relatie met elkaar te hebben.

Terug bij elkaar komen is een noodzakelijke eerste stap in die richting, maar het is geen middel om het doel te bereiken. Vergeet dat nooit.

Het gaat niet alleen om “winnen”, althans niet in die enge zin. Een echte overwinning zal een echte duurzame relatie in de toekomst zijn.

 1. Word een positieve factor in zijn leven

Ongeacht hoe netjes de breuk ook was, je ex-vriend associeert je nu waarschijnlijk met negatieve emoties.

Door je te concentreren op het opbouwen van jullie vriendschap en hem gewoon gezelschap te bieden, zal hij je gaan associëren met meer positieve ervaringen.

Dat wil niet zeggen dat je een ja-knikker moet zijn. Een positieve invloed in zijn leven worden betekent dat je zijn grenzen respecteert en zijn interesses en carrière steunt.

Hij moet weten dat je bereid bent om de ruzies, die jullie hadden toen jullie nog samen waren, achter je te laten.

Als hij aan je denkt, moet hij zich erop verheugen tijd met je door te brengen in plaats van bang te zijn voor een op handen zijnde ruzie of gevecht.

 1. Mannen willen wat ze niet kunnen krijgen

Jammer genoeg is dat absoluut waar. En je moet dit gegeven gebruiken om hem terug in je leven te krijgen.

Elke barrière die je hem in de weg legt, wordt een uitdaging die hij niet kan weerstaan. En door afstand te bewaren verhoog je in zijn ogen je waarde.

Maar dit gaat niet alleen over verdwijnen. Verhuizen naar een oude blokhut in Alaska maakt je weliswaar onbereikbaar, maar het zal je relatie waarschijnlijk geen nieuw leven inblazen. Hij moet je van veraf kunnen bewonderen.

Gelukkig kunnen Facebook en Instagram dat werk voor je doen.

Je hoeft niet met jezelf te pronken of foto’s te posten met andere mannen om je heen. Het gaat erom dat je jouw leven leeft. Waarbij je er sterk, zelfverzekerd en gelukkig uitziet.

Als hij denkt dat het ook zonder hem goed met je gaat, word je in zijn ogen nog aantrekkelijker.

Onbereikbaar zijn is de beste manier om hem achter je aan te krijgen, in plaats van andersom. Er is geen uitdaging in het winnen van een meisje dat wanhopig graag gewonnen wil worden.

Mannen houden van een missie, een taak die hen uitdaagt. Als je zijn toegang tot jou beperkt, kan het ‘jij die hem terug wilt’ veranderen in ‘hij die bergen verzet om jou terug te krijgen’.

Als je die schakelaar om kunt zetten, dan zit mijn werk er hier op.

 1. Breng tijd door met andere mannen

Je hoeft niet me ze uit te gaan. Of met ze naar bed te gaan. Je moet daarentegen wel tijd doorbrengen met andere mannen en je ex-vriend dat laten zien.

Dit kan jaloezie opwekken bij je ex en dat kan ertoe leiden dat hij of zij jouw aandacht weer voor zichzelf wil.

Jaloezie is krachtig; gebruik het in je voordeel. Maar gebruik het verstandig.

Als je een beetje avontuurlijk bent, probeer dan deze “Jaloezie”-tekst

“Ik denk dat het een geweldig idee was dat we besloten om met andere mensen uit te gaan. Ik wil nu gewoon dat we vrienden zijn!”

Door dit te zeggen, vertel je je ex dat je op dit moment met andere mensen aan het daten bent… wat hen op hun beurt jaloers zal maken.

Dat is een goede zaak.

Je communiceert naar je ex dat je echt populair bent bij anderen. We voelen ons allemaal aangetrokken tot mensen die gewild zijn door anderen. Door te zeggen dat je al aan het daten bent, zeg je eigenlijk “het is jouw verlies!”

Na het versturen van deze tekst zullen ze zich weer tot je aangetrokken gaan voelen vanwege de “angst om te verliezen” die ik eerder noemde.

 1. Wees zijn vriend

Wil je echt je ex-vriend terugkrijgen?

Benader dan de relatie alsof je vanaf het begin begint.

Je moet begrijpen hoe je er echt voor hem kunt zijn zonder er iets voor terug te verwachten, hoe erg je hem ook mist.

En als jullie niet in goede harmonie uit elkaar zijn gegaan, is de kans groot dat hij niet wil doen alsof er nooit iets is veranderd.

Vriendelijk tegen hem zijn en het strikt platonisch houden is een goede manier om jullie interacties op gang te brengen.

Wanneer je de kriebels voelt om hem te vertellen hoe je je voelt of romantisch doet, onthoud dan dat jij het bent die hem probeert terug te winnen.

Als je wat tijd met hem doorbrengt zonder romantische motieven, kun je een neutrale relatie opbouwen – een relatie die is gebaseerd op vriendschap in plaats van op romantiek.

Een solide basis als vrienden opbouwen zou je zaak zelfs kunnen helpen en hem in staat stellen je in een ander licht te zien, wat je zou kunnen helpen om hem weer terug te krijgen.

 1. Haal zijn naam niet door het slijk.

Ja, ik weet dat het verleidelijk is, maar doe het niet.

Zodra woorden zijn gezegd, zelfs in vertrouwen, hebben ze de gewoonte om een eigen leven te gaan leiden. Die woorden komen meestal naar buiten. Hij heeft gehoord wat je over hem zei van een vriend van een vriend.

Het is logisch dat we allemaal wel eens ons hart moeten luchten, maar probeer in die gesprekken de nadruk te houden op je eigen pijn. Schilder je lijden niet opzettelijk erger af, of probeer sympathie te winnen voor jouw kant van het verhaal.

Als je echt je ex wilt terugwinnen, dan is indiscreet over hem zijn tegen je vrienden een gevaarlijk startpunt.

 1. Schrijf je gedachten op

Ik vraag je niet om een roman te schrijven, maar het is waardevol om je gedachten vast te leggen en te structureren.

Het is een manier om hardop te denken zonder vertrouwelijkheden te schenden. En het stelt je in staat helder te denken en bij te houden waar je staat.

Dit gaat niet over hem – dus je hoeft je tijd niet te besteden aan het tekenen van harten en het oefenen van je nieuwe handtekening met zijn achternaam. Het gaat om jou.

Denk na over wat je wilt van het leven en hoe een gelukkige toekomst eruit zou zien. Romantiek kan daar deel van uitmaken, maar ik denk dat dat niet alles zal zijn.

Er zijn veel bewezen voordelen van het bijhouden van een dagboek, maar voor jou zijn de belangrijkste redenen dat je de ruimte krijgt voor zelfreflectie en ook om je te helpen genezen na een relatiebreuk.

Als je iets opschrijft, maak je het tastbaar. Het wordt iets waar je je op een andere manier mee bezig kunt houden en waar je op een andere manier over kunt nadenken, in plaats van alleen maar een heleboel willekeurige gedachten in je hoofd te hebben.

 1. Probeer niet te hard je best te doen

Het is een van de eigenaardigheden van het leven dat er vaak dingen gebeuren als je de andere kant op kijkt.

Een van de beste manieren om je ex-vriend terug te krijgen begint ermee dat je je niet continu richt op de vraag of je hem wel of niet terugkrijgt.

Dit gaat er deels over dat hij verlangt naar iemand die alles op een rijtje heeft en een vol en gelukkig leven leidt. Maar bovenal gaat het erom dat jij de persoon bent die je wilt zijn. Hij wil niet dat een eenzame ex-vriendin de hele dag thuis zit.

Leef je leven. Ga erop uit! Bezoek je vrienden. Doe het omdat dat is wat je wilt doen – niet alleen omdat hij het op Instagram zal zien en naar je terug zal rennen.

Hopelijk doet hij dat wel. Maar als hij dat niet doet, leef je nog steeds een leven dat het beste bij je past.

 1. Hou het informeel

Als je een sms van je ex-vriend krijgt waarin hij voorstelt om af te spreken voor een praatje, boek dan geen chique restaurant.

Ontmoet elkaar, in plaats daarvan, voor een kop koffie. Jeans en een t-shirt zijn hier op zijn plaats.

Je kunt niet meteen van 0 naar 100 kilometer per uur gaan. Als je bij hem terugkeert, doe dan net alsof het een nieuwe relatie is. Neem de tijd om elkaar weer te leren kennen. Plan leuke afspraakjes. Doe het stap voor stap.

Mannen kunnen wanhoop aanvoelen en er is niets dat hen sneller op de vlucht doet slaan.

 1. Hou op met die drama

Laat je leiden door je hoofd, niet je hart. Te emotioneel gedreven zijn in deze situatie is niet verstandig.

Door hem te laten weten dat je hem elk uur van de dag mist, of dat je niet zonder hem kunt leven, krijg je hem echt niet terug.

Je kunt een man niet dwingen weer bij je terug te komen. Ook niet door hem een schuldgevoel aan te praten. Hij zal het niet doen omdat het voelt als ‘het juiste om te doen’.

Wat hij eigenlijk wil, of hij het nu weet of niet, is een sterke vrouw die een perfect goed leven kan leiden zonder hem. Je moet die kant van jezelf laten zien.

 1. Iets recht zetten

Als je op het punt komt dat je denkt dat je weer bij elkaar zult komen, grijp dan de kans om een solide basis te creëren om je nieuwe relatie op te bouwen.

Dit betekent dat je geen problemen moet laten dooretteren, klaar om de kop op te steken zodra jullie een hobbel in de weg tegenkomen.

Voer een eerlijk, duidelijk en nuchter gesprek voor je weer bij elkaar komt. Zorg ervoor dat jullie allebei de problemen begrijpen die jullie in de eerste plaats uit elkaar hebben gedreven. En dat jullie allebei vastbesloten zijn om met elkaar samen te werken om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.

Dit is een gesprek over details, maar ook over waarden. Hoe gaan jullie met elkaar om? Zullen jullie allebei altijd eerlijk zijn over dingen die jullie dwars zitten?

Als er dingen zijn waarvoor een van jullie zich moet verontschuldigen, dan is het nu de tijd om dat ook te doen.

Het kan in dit stadium een beetje pijnlijk aanvoelen om enkele basisregels vast te leggen, maar je relatie zal er veel beter van worden.

 1. Weer bij elkaar komen is nog maar het begin

Als je terugkomt bij je ex-vriend is het spel nog niet afgelopen. Zoals ik in het begin al zei, als je te veel aandacht besteedt aan alleen het winnen van die strijd, kun je gemakkelijk uit het oog verliezen wat het was dat je in de eerste plaats wilde.

Het zou moeten gaan om het vinden van een partner voor de lange termijn, om een belangrijk deel van je leven mee door te brengen, niet om hem of andere mensen hun ongelijk te bewijzen.

Behandel de relatie zoals je een nieuwe zou doen. Besteed tijd aan het opnieuw leren kennen van elkaar, bouw het vertrouwen op dat je nodig hebt om de relatie goed te laten werken.

De problemen die ertoe leidden dat jullie uit elkaar gingen zijn waarschijnlijk nog niet verdwenen. Wees open en eerlijk tegen elkaar en steek er het werk in dat nodig is om van deze relatie er een te maken die voor jullie beiden werkt.

Tot slot: Wat is jouw plan om hem terug te krijgen?

Ziezo. Daar heb je het dan. 15 manieren waarop je je ex-vriend terug kunt winnen.

Als je nu echt met hem weer opnieuw verder wilt, dan heb je een aanvalsplan nodig dat werkt. Lees hier nog meer stappen om je ex terug te krijgen.

Vergeet de neezeggers die je waarschuwen nooit naar je ex terug te gaan. Of degenen die zeggen dat je enige optie is om verder te gaan met je leven.

De simpele waarheid is dat teruggaan naar je ex kan werken.

Zoals ik hierboven al zei, de 3 dingen die je moet doen zijn:

 • Zoek uit waarom je in de eerste plaats uit elkaar bent gegaan
 • Word een betere versie van jezelf zodat je niet opnieuw in een mislukte relatie belandt.
 • Bedenk een actieplan om ze terug te krijgen.

Leave a comment