Je Ex-Vriendin of Vrouw Terugwinnen – Expert Legt Uit Hoe Je Haar Terugwint

Je vrienden zeggen misschien: “je bent beter af zonder haar”. Maar diep van binnen weet je dat je een dwaas was om haar te laten gaan.

Ontdek hier een complete methode

Want als je van een vrouw hebt gehouden en haar vervolgens bent kwijtgeraakt, brengt dat een speciaal soort pijn met zich mee.

Een heleboel liedjes zijn op dat simpele feit gebaseerd. Het voelt alsof er een deel van je weg is. Het leven lijkt op de een of andere manier saaier en zinloos.

Er zijn een paar dingen die je dan kunt doen.

 1. Doe net alsof dit precies is wat je altijd al wilde, ga er weer op uit en zoek een meisje dat niet net zo goed is.
 2. Of je kunt precies uitzoeken waar het mis is gegaan en een waterdicht plan bedenken om haar terug te krijgen.

Geloof me – het bedenken van een plan is de enige juiste keuze.

Het is echter niet zo eenvoudig als haar een sms sturen en haar uitnodigen voor het avondeten. Met simpelweg de feiten uiteenzetten waarom jullie samen beter af zijn zul je het niet redden.

Als je je afvraagt hoe je je ex-vriendin terug kunt krijgen, zul je haar met deze 17 tips terug in je leven krijgen. Voorgoed.

 1. Bezint eer ge begint

Voordat je aftershave opdept en met een bos bloemen naar haar flat gaat, trap je eerst op de rem.

Je moet eerst goed nadenken of ze het echt waard is. Wil je haar echt terug in je leven?

Vaak is de wens om weer te worden zoals je was een reflexmatige reactie – een reactie op de schok van een breuk.

Misschien denk je: “Ik heb nu niets te doen op een zaterdagavond”. Misschien maakte ze je gek, maar je mist de seks. Wat het ook is, verwar een korte termijn behoefte niet met de liefde van je leven.

Het is een ijskoud feit dat relaties er van een afstand altijd geweldig uitzien. Je ziet de scheuren pas als je het van dichtbij ziet.

Ik durf te wedden dat alles wat je er nu nog van herinnert de goede tijden zijn – het lachen, die vakantie, stoeien in bed. Wat je je waarschijnlijk niet herinnert zijn de ruzies, de ijzige stiltes…

Wat ik bedoel is dit.

Als je echt verliefd op haar bent, probeer haar dan terug te krijgen. Als je je verveelt, of geil bent, en iemand wilt om de tijd mee door te brengen, verspil je tijd dan niet aan haar achterna zitten.

Zoek iemand anders die je leven gaat verbeteren op een manier die zij waarschijnlijk nooit heeft gedaan.

De tijd nemen om echt na te denken over wat je wilt en waarom je het wilt, is hier echt belangrijk. Het heeft geen zin om een meisje achterna te zitten, alleen om haar terug te winnen om er dan achter te komen waarom je haar in de eerste plaats hebt laten gaan.

 1. Geef haar de ruimte

Vooral als je nog niet zo lang geleden uit elkaar bent gegaan, hoef je niet meteen terug te gaan naar je ex-vriendin.

Neem de tijd en geef je ex wat ruimte. Dit kan heel belangrijk zijn.

Hier zijn een paar redenen voor.

Allereerst moet je wat tijd nemen om na te denken over jezelf en de dingen die mis zijn gegaan in de relatie. Om dit te doen, is het belangrijk om over te stappen van je zorgen maken over dingen, naar gewoon nadenken over het goede en het slechte van de relatie.

Ten tweede, door je ex de ruimte te geven, geef je hem of haar de tijd om ook na te denken.

Het lijkt misschien alsof je exen gewoon verder gaan zodra ze wat ruimte hebben. Dit is een risico dat je moet durven nemen.

Ik weet dat het moeilijk en contra-intuïtief lijkt om ze de ruimte te geven, maar ze alleen laten is een van de beste manieren om ze daadwerkelijk weer in je leven te krijgen.

Je moet het echter wel op een heel specifieke manier doen. Je moet niet zomaar alle communicatie verbreken. Je moet communiceren met het onderbewustzijn van je ex en het doen lijken alsof je echt niet met ze wilt praten op dit moment.

Probeer ze deze “Geen Communicatie” tekst te sturen.

“Je hebt gelijk. Het is het beste dat we nu niet met elkaar praten, maar uiteindelijk zou ik graag vrienden willen zijn.”

Waarom ik dit leuk vind, is dat je met hen communiceert dat je niet meer hoeft te praten. In wezen zeg je dat je hen niet echt nodig hebt om in de toekomst een rol in je leven te spelen.

Waarom is dit zo goed?

Je wekt een “angst voor verlies” op bij je ex, wat hun aantrekkingskracht voor jou weer zal aanwakkeren.

Ik ken deze tekst via Brad Browning, die duizenden mannen heeft geholpen hun exen terug te krijgen. Hij heeft niet voor niets de naam “de relatie-nerd”.

Wat je situatie ook is – of hoe erg je het ook hebt verprutst sinds jullie tweeën uit elkaar zijn gegaan – hij zal je een aantal handige tips geven die je meteen kunt toepassen.

 1. Weet je nog waarom jullie uit elkaar zijn gegaan

Ik vraag je niet om pijnlijke herinneringen op te halen. Dit is geen therapiegroep. Het enige wat ik van je vraag, is dat je een paar ogenblikken besteedt aan het herinneren van het pad dat je hierheen heeft geleid.

Sommige dingen die stellen uit elkaar drijven, zijn gemakkelijk te repareren.

Ik heb een keer ruzie gehad met een vriendin over de vraag of Love Actually ergens op sloeg (ik had gelijk – dat deed het niet). Dit is het soort ruzie waar je vrij gemakkelijk overheen kunt komen.

Ik ging weg, dacht na over wat ze had gezegd, loog vervolgens keihard en vertelde haar dat ze gelijk had.

Andere meningsverschillen zijn niet zo eenvoudig op te lossen.

Als je ruzie kreeg omdat je ex-vriendin je broer probeerde te verleiden, dan is dat misschien iets moeilijker om overheen te komen. Als ze je heeft verteld dat ze binnen een jaar kinderen wil en jij niet, dan kan dat weer een dealbreaker zijn in een relatie.

Je moet eens goed kijken naar de relatie die jullie hadden. En dan beslissen of de dingen die jullie uit elkaar dreven dingen zijn waar jullie beiden mee om kunnen gaan. Zo voorkom je dat ze jullie weer uit elkaar drijven.

Het heeft geen zin om bij haar terug te komen alleen maar omdat het kan. Je moet er zeker van zijn dat zij echt de ware voor jou is.

 1. Geen dronken sms’jes

We hebben het allemaal weleens meegemaakt.

Het is 2 uur ’s nachts. De kamer lijkt een beetje te draaien en het grootste deel van een kebab zit op je shirt. Dan krijg je een briljant idee…

Het beste dat je nu kunt doen, is je telefoon zoeken en haar een sms sturen om haar te vertellen hoeveel je haar mist. Dat gaat vast lukken. Het maakt niet uit dat ze bijna zeker slaapt, of dat ze meteen zal weten dat je gedronken hebt.

Dronken sms’en in de vroege uurtjes is een slecht idee. Altijd.

Ik begrijp dat je denkt dat als je maar met haar kon praten, dat je haar snel terug zou winnen. Dit is waarschijnlijk niet waar als je tijdens de lunch nuchter bent. Het is nog minder waarschijnlijker als je 2 uur ’s nachts dronken bent.

Wat je eigenlijk doet, is haar alle macht geven. Ze zal je weer kunnen afwijzen.

Het is ook behoeftig. Vrouwen willen echt geen behoeftige man. Ze willen een man die sterk is en eruitziet alsof hij met vertrouwen in elke noodsituatie de leiding kan nemen.

Je ex-vriendin wil geen kerel die midden in de nacht sms’jes stuurt die om aandacht smeken.

 1. Weet je nog waarom ze je voor het eerst leuk vond

Als je al een tijdje een relatie hebt, is het gemakkelijk om de dingen uit het oog te verliezen die jullie beiden in de eerste plaats bij elkaar brachten.

Besteed een beetje tijd aan het nadenken hierover en het maken van een lijstje. Wat zag ze in jou?

Het kan zijn dat je haar aan het lachen maakte, of dat je haar altijd kon opvrolijken als ze down was. Het kan zijn dat je een goede luisteraar was. Dat je haar het gevoel gaf dat ze gehoord werd op een manier waarop ze zich nog nooit gehoord had gevoeld. Het kan zelfs zijn dat ze van je armen hield en bewonderde hoe je voor jezelf zorgde.

Als je een duidelijk idee hebt van wat ze leuk aan je vond, is het gemakkelijker om haar terug te winnen, of om erachter te komen wat er tussen jullie is misgegaan.

Als je eenmaal je lijst hebt, concentreer je dan op die dingen. De volgende keer dat je haar ziet, gebruik dit om haar eraan te herinneren waar ze in de eerste plaats op viel.

 1. Laat haar terugdenken aan de goede tijden

De reden om niet te sms’en is niet alleen om je waardigheid te behouden. Het is ook om je ex de kans te geven om met plezier terug te kijken op de tijd die jullie samen hadden.

Weet je nog wat ik hierboven heb gezegd- dat wanneer mensen terugkijken op relaties, ze de goede dingen onthouden en een slecht geval van geheugenverlies hebben als het om de minder goede dingen gaat?

Dit is wat ze momenteel aan het doen is.

Op de eerste dag zal ze denken aan wat een schoft je was. Op dag tien denkt ze met plezier terug aan toen jullie in het park door herfstbladeren stapten.

Het heeft geen zin om met haar te praten als ze nog in haar boze fase zit. Het enige wat er zal gebeuren is dat je haar meer redenen geeft om boos te zijn. Je zult die negatieve gevoelens voeden.

Geef haar een kans om haar woede te vergeten en zich de goede tijden te herinneren. Als ze dat doet, staat ze veel meer open voor een toenadering.

 1. Vermijd rebound seks

Het is belangrijk dat je je beste leven leidt en het ontmoeten van andere vrouwen kan daar deel van uitmaken.

Maar als je je relatie probeert te vergeten door een reeks zinloze one-night stands, dan kan dit een barrière vormen om later weer bij elkaar te komen.

Onthoud dat wat je hebt gedaan en met wie je het hebt gedaan, gespreksonderwerpen zullen worden als je weer bij elkaar bent.

Rebound-seks lijkt misschien een aantrekkelijk idee. Maar als je het alleen gebruikt om je eigen gevoelens te maskeren, je ego een boost te geven of, erger nog, om haar pijn te doen, dan moet je het vermijden.

Je hoeft natuurlijk niet als een monnik te leven. Als je iemand ontmoet die je leuk vindt en zij vindt jou leuk, dan is dat alleen maar geweldig.

Wat ik wil zeggen is dat als je echt gefocust bent op het terugkrijgen van je ex, ze zich misschien zal afvragen hoe toegewijd je aan haar was als je met tien meisjes naar bed geweest was toen jullie uit elkaar waren.

 1. Breng tijd door met anderen

Ik zei hierboven dat je waarschijnlijk niet te veel casual seks moet hebben (met te veel vrouwen in ieder geval) als je je ex echt terug wilt krijgen.

Maar tijd doorbrengen met andere vrouwen is een goed idee.

Je hoeft niet me ze uit te gaan. Of met ze naar bed te gaan. Je kunt echter tijd met hen doorbrengen en je ex dat laten zien.

Dit kan jaloezie opwekken bij je ex en dat kan ertoe leiden dat hij of zij jouw aandacht weer voor zichzelf wil.

Jaloezie is krachtig; gebruik het in je voordeel. Maar gebruik het verstandig.

Als je een beetje avontuurlijk bent, probeer dan deze “Jaloezie” -tekst

“Ik denk dat het een geweldig idee was dat we hebben besloten om met andere mensen uit te gaan. Ik wil nu dat we gewoon vrienden zijn!”

Door dit te zeggen, vertel je je ex dat je op dit moment met andere mensen aan het daten bent… wat hen op hun beurt jaloers zal maken.

Dat is een goede zaak.

Je communiceert naar je ex dat je echt populair bent bij anderen. We voelen ons allemaal aangetrokken tot mensen die gewild zijn door anderen. Door te zeggen dat je al aan het daten bent, zeg je eigenlijk “jammer voor jou!”

Na het versturen van deze tekst zullen ze zich weer aangetrokken tot je gaan voelen door wat ik al eerder heb genoemd de “angst om je te verliezen”.

 1. ‘Sorry’ lijkt het moeilijkste woord

Soms als een relatie misgaat, is het niemands schuld.

Soms is het gewoon zo. De relatie had een beperkte levensduur en aan alle dingen komt een keer een einde. Jullie dreven gewoon uit elkaar of hadden elkaar niets meer te zeggen.

In sommige gevallen is het zeker de schuld van één persoon.

Kijk eerlijk terug op de redenen waarom jullie uit elkaar zijn gegaan. Als het is omdat ze je in bed vond met haar beste vriendin, dan kun je waarschijnlijk wel zeggen dat het jouw schuld was.

Al is het niet altijd zo duidelijk. Negeerde je haar? Ben je een verjaardag of een jubileum vergeten?

Als je weet dat je iets verkeerd hebt gedaan, is dit niet het moment om jezelf te verdedigen of te proberen te bewijzen dat het echt haar schuld was.

Verontschuldig je. Wees open en eerlijk. Geef toe dat je slechte beslissingen hebt genomen en vertel haar hoe je daarvan hebt geleerd.

Toegeven dat je ongelijk had, is nooit gemakkelijk, maar als je dat niet doet is er geen weg terug. Door dit te doen, laat je haar ook zien dat je volwassen, zelfverzekerd en reflectief genoeg bent om van fouten te leren.

Dit is iets dat ze zeker zal waarderen.

 1. Leef het leven dat je wilt leven

Je krijgt je ex-vriendin niet terug door op je bank te blijven zitten en medelijden met jezelf te hebben.

Vrouwen willen meestal een man die heel is, niet gebroken. Dit is niet in alle gevallen waar – soms vinden ze het leuk om je te ‘repareren’, maar in de meeste gevallen is dit echt niet de juiste manier.

Als je haar wilt overtuigen om je terug te nemen, dan is dit het uitgangspunt: Ze moet een succesvol, zelfverzekerd, volledig functionerend vriendje krijgen waar haar vrienden jaloers op zullen zijn.

De beste manier om dit te bereiken, is door je te concentreren op het leven van je beste leven, niet alleen op het haar terugwinnen. Zelfs als je haar niet terugkrijgt, leef je eigenlijk je beste leven.

Dus het is een win-win.

Ga ergens iets drinken. Spreek af met je vrienden. Wees het type man waar een meisje echt bij wil zijn.

 1. Laat haar je achterna zitten

Is het bij je opgekomen dat zij dezelfde gedachten heeft als jij? Misschien zit ze nu thuis een grote bak ijs te eten en vraagt ze zich af hoe ze jou weer in haar leven terug kan krijgen.

Als je de bovenstaande regels volgt en afstand tussen jullie houdt, zal ze zich afvragen wat je van plan bent en of je aan haar denkt.

Ze bekijkt waarschijnlijk ook je sociale media om te zien wat je doet en met wie je bent.

Je hoeft niet te overdrijven, of foto’s van jezelf te posten met je armen om andere meisjes heen geslagen. Het gaat erom dat je jouw leven leeft zoals jij dat wilt. Waarbij je er sterk, zelfverzekerd en gelukkig uitziet.

Als ze denkt dat je prima zonder haar kunt, dan word je nog aantrekkelijker voor haar.

 1. Wees geen deurmat

Ja, je wilt haar terug, maar dat mag niet tegen elke prijs.

Als je te veel gefocust bent op ‘winnen’, dan kun je uit het oog verliezen wat je eigenlijk probeert te bereiken.

Het is verleidelijk om gewoon akkoord te gaan met wat ze zegt, welke nieuwe regels ze ook stelt. Je zou uiteindelijk dingen kunnen opofferen die belangrijk voor je zijn, gewoon om haar terug in je leven te hebben.

Dit is een slecht idee. Vrouwen willen geen deurmat voor een vriendje. Als je ingaat op elk verzoek, verlies je zelfrespect. En ze zal op den duur ook respect voor jou verliezen.

Als ze geen respect voor je heeft, gaat de relatie maar één kant op – bergafwaarts.

Respect is essentieel in een relatie. Offer de jouwe niet op.

 1. Laat haar de verandering zien

Het is één ding om haar te vertellen dat je bent veranderd, maar het is veel krachtiger als ze het met eigen ogen kan zien. Het is belangrijk dat je de juiste houding hebt en je gedraagt op een manier die zij aantrekkelijk vindt.

Meisjes willen uitgaan met jongens die hun leven op de rails hebben, onafhankelijk en zelfverzekerd zijn en weten hoe ze plezier moeten maken.

Klinkt dat als jou? Zo niet, dan hebben we werk te doen.

Houding is alles. Als een van je tekortkomingen in het verleden was dat je overdreven jaloers was, laat haar dan zien dat je manieren hebt gevonden om daarmee om te gaan.

Jaloezie is een heel negatieve emotie. Kortom, het is gewoon angst gecombineerd met een gebrek aan zelfvertrouwen.

Wil ze echt met zo iemand samen zijn?

Als je haar tegen het lijf loopt als ze uit is met een andere jongen, dan zal een glimlach en een stevige handdruk veel beter werken dan een snauw. Ze zal je zien als zeker in wie je bent en dat is precies wat ze zoekt in een vriendje.

Dit is waarom je je leven moet leven alsof er niets aan de hand is. Ze zal je niet terug willen als je een depressief en zelfmedelijdend wrak bent.

 1. Maak geen misbruik van haar vrienden

Dit gaat over jou en haar.

Als ze je negeert, kan het verleidelijk zijn om te proberen een bericht te sturen naar haar vrienden of familie om te vragen hoe het met haar gaat. Dit is echter een slecht idee. Ze staan aan haar kant, niet aan de jouwe.

Het ruikt ook naar een wanhoopsdaad. Dat je naar haar smacht. Dit is geen aantrekkelijke eigenschap.

Het enige dat dit zal doen, is een gevoel van drama rond jullie tweeën creëren dat je uiteindelijk geen goed zal doen.

 1. Probeer eerst haar vriend te zijn

Ik weet dat dit gaat over haar terugkrijgen als je vriendin, maar uit kleine eikeltjes groeien grote eiken.

De manier om haar terug te krijgen is om te beginnen door haar te herinneren aan de persoon die je bent. En de persoon die je in de toekomst zult zijn.

Je kunt dit niet aan haar presenteren als “wees mijn vriendin of niets”.

Dit betekent dat wanneer je weer begint te sms’en en praten, je het informeel en vriendelijk moet houden. Vraag haar naar haar leven – luister goed als er dingen zijn die ze wil delen.

Je wilt dat ze je ziet als een volledig afgerond persoon die positiviteit aan haar leven kan toevoegen, niet alleen als een potentieel vriendje. Wees haar vriend. Dit zal een goede basis leggen voor alles wat zich in de toekomst ontwikkelt.

 1. Wees volhardend

Ze zeggen dat al het goede komt voor degenen die wachten, en dat is nergens meer waar dan in relaties.

Ten eerste zal alles wat een van jullie heeft gedaan om de ander pijn te doen na verloop van tijd vervagen. De aanvankelijke woede en pijn zullen plaats maken voor acceptatie.

Geen enkele vrouw wil trouwens gemakkelijk gewonnen worden. Ze wil duidelijk bewijs zien van je toewijding aan haar. Dit betekent dat je, net als het leger van Napoleon, bereid moet zijn om je in te graven voor een lange campagne.

Als je te gemakkelijk opgeeft, gaat ze ervan uit dat je hart er niet bij was. Ze kan ook een aantal hoepels plaatsen waar je doorheen moet springen.

Dit maakt allemaal deel uit van het proces. Het heeft geen zin om er met je ogen over te rollen. Als ze in het geheim een aantal tests voor je opzet, dan moet je als je haar echt terug wilt zorgen dat je daarvoor slaagt.

Er moet echter wel sprake zijn van een balans. Je moet volhardend zijn zonder obsessief te worden.

Je moet ook een gevoel van evenwicht bewaren. Ja, laat haar weten dat je haar wilt, maar het moet ook duidelijk zijn dat je haar niet nodig hebt.

 1. Weer bij elkaar komen is een begin, geen einde

En tot slot, als jullie weer bij elkaar komen, onthoud dan dat het spel nog niet voorbij is.

Zoals ik al de hele tijd heb gezegd, moet je je op de lange termijn richten, niet alleen op het winnen van deze specifieke strijd.

Ik neem aan dat je bij haar wilt zijn omdat je denkt dat jullie perfect bij elkaar horen en dat jullie samen een toekomst op lange termijn kunnen hebben.

Dat is een veel grotere ambitie dan haar gewoon terug in je leven krijgen.

Zo krijg je je ex-vriendin terug: Haar terugkrijgen of verder gaan?

Ziezo. Daar heb je het dan. 15 manieren om je ex-vriendin weer terug in je leven te krijgen.

Als jullie weer bij elkaar komen, wees dan open en eerlijk tegen elkaar en doe het nodige werk om van deze relatie er een te maken die voor jullie beiden werkt.

Als dat niet lukt, kun je het beste afspreken om jullie eigen weg te gaan. Proberen een slechte relatie in stand te houden, is uiteindelijk voor jullie beiden schadelijk.

Onthoud, dit is jouw leven. Je krijgt er maar één van, dus als zij degene voor jou is, doe er dan alles voor om haar terug te winnen.

Wat is jouw plan?

Wil je echt terug naar je ex-vriendin, dan heb je een aanvalsplan nodig dat gaat werken.

Hoe krijg je je ex terug is ons uitgebreidere aanvalsplan dat je gratis kan lezen.

Vergeet de neezeggers die je waarschuwen nooit naar je ex terug te gaan. Of degenen die zeggen dat je enige optie is om verder te gaan met je leven.

De simpele waarheid is dat teruggaan naar je ex kan werken.

Zoals ik hierboven al heb gezegd, de drie dingen die je moet doen zijn:

 • Zoek uit waarom je in de eerste plaats uit elkaar bent gegaan.
 • Word een betere versie van jezelf zodat je niet opnieuw in een verbroken relatie belandt.
 • Bedenk een actieplan om ze terug te krijgen.

Als je hulp wilt bij nummer drie (“het plan”), dan is relatie-expert Brad Browning de man die je hiervoor moet hebben.

Brad heeft maar één doel: jou helpen een ex terug te winnen.

Bekijk hier zijn uitstekende introductievideo.

Als zij het met je heeft uitgemaakt, en je wilt specifieke stappen ondernemen om je ex te laten denken ” hé, die persoon is echt geweldig, en ik heb een fout gemaakt”, dan moet je zijn advies hebben.

De kern van wat hij doet is dit: je ex laten zeggen: “Ik heb een grote fout gemaakt.”

Wat betreft de punten 1 en 2, daar zul je zelf wat zelfreflectie voor moeten doen.

Leave a comment