Veel vrouwen houden van hun man of vriend. Hij is lief, leuk en heeft een interessant leven, toch is er altijd wel wat te verbeteren of iets dat anders moet aan hem. Iets verrassender of ondernemender of juist wat vaker thuis en luisteren naar je.

Opgegroeid met Disney, Barbie en heel erg lieve ouders is het zo dat het echte leven nogal kan tegenvallen. Geluk en plezier in je relatie komen niet als je je vriend of man verandert, mannen veranderen weinig. Het komt als jij controle krijgt over je leven en geniet van wat je hebt en doet.

Het is misschien wel te veel wat er van veel mannen gevraagd wordt door sommige vrouwen. Zij moeten lief zijn en stoer, netjes en beschaafd maar ook een leuke carrière hebben. Hierdoor worden veel mannen een soort van onzeker en gaan in de verdediging en worden afstandelijker. Zij worden teleurgesteld en boos omdat ze het gevoel hebben dat het toch nooit goed is.

De oorzaak van de conflict ligt er in dat jij geluk, waardering, erkenning en liefde van je partner wilt. Terwijl de enige persoon die je kan veranderen jezelf bent.

Helaas is het zo dat niemand perfect is en degene die je elke dag ziet zeker niet. Zeuren over smeken om verandering kan heel gevaarlijk zijn, zelf relatietherapie kan averechts werken als de gedachte erachter is om hem te veranderen. Je gedachten uitspreken kan niet altijd helpen. Het goede voorbeeld geven en bepaalde vaardigheden leren om met hem om te gaan zijn veel effectiever. Het begint allemaal met weten wat jezelf wilt en lekker in je vel zitten.

1. Jouw geluk komt niet alleen door je partner

De verwachtigen van vrouwen over de liefde zijn vaak erg hoog gespannen. Een geweldige band met een soul mate en een spetterende relatie vol leuke vakanties en weekenden.

In het begin van een relatie kan het zeker zo zijn, maar als de chemie en de hormonen iets bedaard zijn dan begint het gewone leven en komen er tegenslagen. Het is niet als in de film waar de prins op het witte paard komt aanrijden en het vervolgens een geweldige relatie is en blijft. Het idee dat geluk en een fijn leven komen van je vriend of man en van wat hij doet maakt je als vrouw afhankelijk van hem en zijn humeur.

2. Pogingen om hem te veranderen maken het alleen maar erger

Hem proberen te laten zijn zoals hij is, is veel effectiever dan kleine dingen veranderen, aandacht vragen voor zaken die jij graag anders ziet in jullie relatie. Mannen zijn erg gevoelig voor kritiek en zien het als aanval op hun eer, ze reageren vaak niet en afwijzend als je probeert hen te “helpen”.

Relatietherapie kan werken, zeker als beide partners erin geloven en willen werken aan de realtie. Vaak is het de vrouw die de man meeneemt en probeert de man te veranderen. Als de man vervolgens zich aanpast, verdwijnt er veel positieve spanning uit de relatie. De vrouw heeft totale controle en de man verliest een soort gevoel van onafhankelijkheid. In therapie gaan kan dus ook een ander effect hebben dan de bedoeling was, zelfs als jij je doel bereikt en hij zich aanpast.

3. Hoe jij denkt over je relatie en wat je zegt is heel belangrijk

Hoe jij je voelt, wat je zegt en denkt over je relatie beinvloeden je houding en gevoelens naar je ex. Als je steeds op de slechte eigenschappen focust en het daarover hebt met vriendinnen dan zal het langzaam je gedrag en hoe jij je man ziet beïnvloeden. Probeer die gedachten te herkennen en hier niet te veel aandacht aan te geven.

4. Geniet van je eigen leven

Mannen vinden vrolijke en gelukkige vrouwen erg aantrekkelijk heeft onderzoek uitgewezen. Chagerijnige vrouwen met een negatieve uitstraling zijn niet populair, misschien vinden sommige mannen ze even interessant maar na een tijdje verveeld het. Als je doet waar je plezier in hebt brengt dit veel positieve energie naar boven. Probeer iets waardevols te doen voor een ander. Dan zullen andere mensen je meer waarderen en daardoor gaat hij je ook meer zo zien.

5. Probeer ook emotioneel meer onafhankelijk te worden

Mannen houden niet van vrouwen die met heel regelmatig met emotioneel beladen informatie komen. Je wist het al maar stiekem zijn mannen heel gevoelig en nemen kritiek en zelfs verhalen over anderen erg persoonlijk en is niet goed voor hun zelfvertrouwen. Als jij gelukkiger wilt zijn zul jij controle moeten grijpen over je leven en dus ook met je emoties. Ontdek hoe jij je gevoelens kwijt kan en je niet voor alle problemen, obstakels en narigheden op jouw man hoeft terug te vallen. Een relatie moet toch vooral gezellig en fijn zijn, als je dat geeft is dat ook wat je dan mag terugverwachten. Als het niet goed gaat er even een kleine relatiepauze is kan je ook op deze pagina meer lezen.

Niet overgevoelig zijn voor alles in je omgeving en je werk is een geweldige start. Hoe je dat doet? Mindfulness, praten met vriendinnen, schrijven, sporten en beter slapen. Ook doen wat je leuk vindt en echt graag wilt zullen je sterker doen voelen en dit zal weer minder druk leggen op je relatie. Buiten zijn en veel leuke dingen met je partner doen sterken je in mindere tijden. Je mag natuurlijk best eens bij je geliefde uithuilen. Bedenk alleen dat je man ook maar een mens is.

6. Help hem

Accepteer dat praten over emoties en het verwoorden van gevoelens niet erg makkelijk is voor hem. Zo maar ineens een gesprek overjullie kan hem overvallen en een groot gevoel van onmacht geven. Jij bent op dit gebied zoveel verder dan hij is. Je denkt er waarschijnlijk vaker over na en vrouwen zijn beter in om wat zij willen onder woorden te brengen. Vertel hem gewoon wat je wilt; bijvoorbeeld dat hij luistert naar je en je niet gaat helpen. Je kan je man best een beetje behandelen als een bediende. Het zal jou ook opvallen dat als je duidelijk vraagt aan hem om naar je problemen te luisteren dat je dat misschien wel elke dag doet. Die vraag is voor hem ook een mogelijkheid om zijn geest even in te stellen erop.

1 Comment

 • Posted 01/12/2015
  by jo

  Verander jezelf, niet je man!
  dat heb ik gedaan .. het heb ze voor en zeker ook zen nadelen .
  mijn relatie is er niet beter van geworden ..
  ik ben door therapie en meer anders in leven gaan staan wat ze voor en nadelen heb . mijn relatie is er niet beter op geworden ik ben veder dan hem. en andere om ons heen
  het zou fijn zijn dat mijn vriend ook in gaat zien hij meer waarde heb en zich zelf gaat beschermen tegen die gene die misbruik maken van je goedheid!! snap niet waarom mensen dat doet , er zijn ook weinig mensen die het snappen / begrijpen .

  na moeilijke tijd in me leven ben ik meer voor mezelf gaan kiezen waar door ik erg veranderd ben .. ben niet meer meisje waar je over heen kan lopen . heb hart op de tong . soms te dat geef ik toe .. ga daar maar eens midden weg in zien te vinden

  voel me na alle in zet en trainingen die ik gedaan heb vaak eenzaam .. omdat je geen aansluiting meer kan maken met die gene die zijn blijven hangen .

  voor mij hoeft allemaal niet meer!!

Leave a comment