Veel mensen voelen zich geregeld lusteloos en moe. Dit is het gevolg van de tijdgeest waarin we leven. Alles moet snel en we hebben veel ambities zoals het hebben van een succesvolle carrière en/of kinderen. Weinig energie hebben, is het resultaat van teveel inspanningen leveren zonder af en toe een moment voor jezelf te nemen. Hoe krijg je meer energie en waar krijg je energie van in het leven? In deze post vind je tips voor meer energie en dit zal uiteindelijk leiden tot een groter levensgenot.

Hoe krijg je meer energie?

Er zijn verschillende manieren om meer energie te krijgen die uiteenlopen van psychologische en planning technische middelen tot homeopathische hulpmiddelen en voeding. Welke manieren het beste zijn voor jou hangt van je persoon en situatie af. Heb jij weinig energie? Neem de volgende tips ter harte en je kunt meer van je leven genieten.

1. Gezonde voeding & vitamine B12

Vitamine B12 is een belangrijke leverancier van energie. Het is de stof die eiwitten, vetten en koolhydraten omzet in energie. Als je weinig energie hebt, heb je misschien niet voldoende vitamine B12 in je lichaam.

Uit een gezond voedselpatroon zou het lichaam normaal gesproken voldoende vitamine B12 moeten halen. ‘Hoe krijg ik meer energie’ vraag jij je af? Meer energie krijgen begint met gezond eten. Alleen in dierlijke producten zoals melk, vlees en eieren zit vitamine B12.

Lukt het je niet om genoeg van deze vitamine binnen te krijgen, bijvoorbeeld omdat je vegetariër bent en weinig tot geen dierlijke producten eet? Dan kun je voedingssupplementen slikken. Deze zijn verkrijgbaar bij de betere drogisterijen, apotheken en homeopathische winkels.

2. Leuke dingen doen

Op de vraag ‘waar krijg je energie van?’ antwoordt 9 van de 10 mensen iets in de trant van ‘leuke dingen doen’. In de huidige haastige en prestatiegerichte tijd vergeten we nog weleens dat het maken van plezier een belangrijke bron van energie is. Heb jij weinig energie? Bedenk dan eens wanneer je voor het laatst iets gedaan hebt waar je echt van genoten hebt. Dit kan van alles zijn zoals het bakken van een taart, bijkletsen met vrienden of het maken van een wandeling. Haal meer energie uit leuke dingen zodat je meer energie overhoudt voor alles wat je in je leven doet.

3. Neem de tijd

Niet alles hoeft altijd meteen, ook al lijkt het vaak wel zo. Misschien wordt je wel 100 jaar, dus waarom zou alles dan nu moeten? Zeg af en toe eens nee als iemand je iets vraagt en schuif meer dingen op de lange baan. Maak een goede planning voor jezelf en bepaal vooraf hoeveel je maximaal op een dag wilt doen. Als je minder doet, verdeel je je energie beter en zo zul je meer plezier hebben in de dingen die je doet.

Leave a comment