Soms kan het maken van vrienden een uitdaging zijn, zeker wanneer je naar een nieuwe stad bent verhuisd, een relatie over is of een andere reden waarom je minder vrienden hebt. Sommige mensen doen er totaal niet moeilijk over en krijgen snel vrienden, maar voor wat meer introverte mensen voelt het vaak als meer werk. Als je niet weet waar en hoe je vrienden maakt en nieuwe mensen leert kennen, lees dan hier een aantal suggesties die je kunnen inspireren.

Zorg dat je overal bij bent

Er zijn talloze dingen aan de gang op dit moment in je stad maar jij leest dit waarschijnlijk thuis achter je computer. Zelfs in je naaste omgeving. Je kan op bezoek bij mensen, familie en bij collega’s. Het krijgen van vrienden heeft vaak te maken met het overwinnen van je schaamtegevoel. Durven jezelf uit te nodigen, het lef hebben om even op iemand af te stappen en je niet schamen voor het doen van iets waar je slecht in bent.

Nieuwe dingen ondernemen

Misschien is de beste manier om vrienden te ontmoeten wel om buiten de gebaande paden te treden en iets nieuws te ondernemen. Dit kan een nieuwe hobby zijn, een cursus of iets anders dat je normaal niet zo snel zou doen zijn allemaal goede manieren om mensen te ontmoeten. Zo is de kans dat je nieuwe mensen tegenkomt groter en ben je meer in de stemming om iets anders te doen. Een nieuwe groep of vreemde omgeving kan je de stemming geven om opener te zijn. Een cursus of vrijwilligerswerk geeft je zeker de kans om heel gemakkelijk met mensen te praten en vaak zullen dit ook jouw soort mensen zijn. Het zijn dus fantastische gelegenheden om nieuwe vrienden te maken. Lees hier ook verschillende manieren om vrienden te maken en hoe je dan te werk gaat.

[wp_ad_camp_1]

Zoek zo veel mogelijk de mensen op

Vrienden maken hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak kan je mensen ontmoeten door gewoon een paar dingen in je dagelijks leven aan te passen. Bijvoorbeeld door regelmatig een koffie te halen bij jullie om de hoek.

 • Koffie of drankje. De beste manier om mensen te leren kennen is altijd naar dezelfde plekken te gaan. Dan herkent het personeel je vanzelf en heb je snel een praatje. Zo leer je weer nieuwe mensen makkelijker kennen.
 • Ga sporten in een groepje. Er zijn veel hardloopclubjes. Sportklasjes etc.
 • Praat over van alles en nog wat met iedereen. Dat maakt niet dat je direct een vol huis hebt op je verjaardag maar wel gewoon gezelligheid.

Maar hoe maak je dan een connectie

Deel van het geheim van vrienden maken is gewoon op komen dagen. Nieuwe dingen ondernemen, met mensen praten en er op uit gaan. Dan gebeurt er vaak al zo veel in je leven. Maar waarom maken sommige mensen binnen enkele minuten een connectie met iemand en hebben anderen het veel lastiger om een gesprek en een verbintenis aan te gaan. Er is onderzocht door een Amerikaanse coach Scott Dinsmore en hij heeft vijf fundamentele eigenschappen ontdekt die mensen die veel en goede vriendschappen hebben gemeen hebben. Het maakt niet uit in welk land je bent of de leeftijd van de ander. Deze vijf onderdelen zijn universeel in het krijgen van een band met elk persoon die je ontmoet.

 1. Wees oprecht – De enige band die werkt is er eentje waar je iets om geeft. Anderen zien er doorheen en bloedt het gesprek snel dood. Als je geen oprechte interesse kan opbrengen voor de ander dan moet je op zoek naar een andere omgeving of gewoon even voor de gezelligheid doorpraten. Het is niet zo dat je in iedereen een geweldige interesse moet ontwikkelen.
 2. Wees behulpzaam – Zelfs de meest belangrijke mensen hebben iets waarbij zij de hulp van anderen kunnen gebruiken. Te veel mensen doen niets voor een ander omdat ze bang zijn dat ze nooit iets terug zouden kunnen krijgen. Of omdat zij denken dat anderen hun hulp niet nodig heeft bieden zij niks aan. JE hebt vaak meer te bieden aan mensen dan je denkt. Vraag waar zij mee bezig zijn en wat hun doelen zijn in het leven. Wellicht kunnen jullie elkaar helpen. Dat is een mooie basis van vriendschap.
 3. Besteed veel oog voor detail – Het is niet mogelijk om te binden met mensen als je niet weet wat zij willen en denken. Probeer er achter te komen wat die ander mooi vindt en luister goed. Dit kan je later weer terughalen in het gesprek. Vertel dan over hun hobby of wat zij verteld hebben. Weer moet je er achter komen wat die persoon wil en leuk vindt.
 4. Praat ook met anderen mensen – Als je met iemand aan het praten bent kan je ook anderen bij het gesprek betrekken voor het verdiepen van de band. Dit kunnen vrienden zijn van de ander zodat die zich niet buitengesloten voelen en kennis met je kunnen maken. Dit kunnen ook andere mensen zijn die toevallig vlakbij staan. Zo geef je het gesprek een nieuwe wending en kom je sociaal over.
 5. Herinner je die persoon zodat die jou niet vergeet – Net zoals de meeste punten hierboven is dit zo voor de hand liggend maar ook zo vaak vergeten. Het gaat om als je contact hebt met mensen die persoonlijk te maken door een mailtje of een kaartje te sturen tijdens een verjaardag. Geef ze een boek met een klein woordje voorin.

Begin met vrienden maken!

Sommige mensen kunnen met iedereen opschieten, hebben veel vrienden en makkelijk simpelweg heel gemakkelijk contact. Het grootste verschil tussen jou en die mensen is kennis. Deze kennis doe je op in de e-cursus ‘Betere Relaties met Iedereen’ van professioneel coach Frank de Moei. Hij biedt ook een 15-dagen 100% geld terug garantie, dus je loopt geen risico!

 

3 Comments

 • Posted 20/05/2016
  by ihab oumari

  Hallo ik ben uit Syrië zoeken naar een geschikte partner voor mijn leven heb ik het in het Arabisch en het Engels en Nederlands leren Ik ben een inwoner van Rotterdam wonen op mijn eigen celibatair en ik wil een meisje complimenteren met me mijn leven

  • Posted 18/11/2019
   by Lysa

   Hallo Ihab, mijn naam is Lysa uit Rotterdam. Ik zoek ook nieuwe vrienden

 • Posted 22/12/2017
  by Leslie zitter

  Ik zoek gewoon gezellig iemand een vrouw als vriendin,koffie drinken ,winkelen.gezellig klesse bessen.zelf ben ik van oorsprong uit Indonesië.ben nu pas 64 geworden.woon in ROERMOND.En ik ben trans tender meer vrouw dan man.En heb een klein hondje van bijna 2 jaar,chihuahua.sjeng HEET hij.ik ben getrouwd al van 2010,heb 5 kleinkinderen.mijn partner is eerder getrouwd geweest met een vrouw.heeft ook een zoon en dochter.
  Zijn dochter woont in gedoe dagje,en z,n zoon woont in Utrecht in oog en al.EN WE HOUDEN ONS BEZIG MET KUNST WIJ SCHILDEREN ALLE 2 En hebben ook een schilderclub.met zo,n 15 personen.1 keer in de 6 weken op zat.dat heet de kunzclub.

Leave a comment