Hoe krijg ik mijn ex echt terug?

Jouw leven is niet meer hetzelfde zonder je geliefde. 

Je denkt de hele dag aan hem of haar, je wilt het liefste de telefoon pakken en vertellen dat je ze mist en alles weer terug komt bij zoals het was.

Dus je wilt weten: Hoe krijg ik mijn ex terug? 

Hieronder een artikel en hier direct een compleet stappenplan

 

Om te beginnen, het oppakken van de telefoon gaat niet werken. In plaats daarvan moet je iets of meerdere dingen in je leven veranderen zodat weer samen zijn met je ex voelt als een echt nieuwe start voor jou en voor hem/haar. 

Het kan moeilijk zijn om wat te veranderen zeker als je je niet sterk voelt. Maar het is de stap die je moet zetten om je ex terug te krijgen.

Voordat ik de 15 stappen ga geven om je vrouw of man terug te winnen, kan je eerst lezen of je kans maakt om je ex terug te krijgen. Geen enkele relatie is hetzelfde en sommige relaties moet je niet meer willen, maar zeker niet alle relatiebreuken zijn onherstelbaar. 

In feite waren  misschien gewoon nodig om uit te groeien tot mensen die beter geschikt zijn voor elkaar.

Soms kan even uit elkaar zijn juist precies zijn wat je nodig hebt om naar elkaar toe te groeien.

Maar hoe weet je of je relatie een tweede kans waard is?

Als je, zelfs na al die tijd en ruimte, nog steeds iets voor elkaar voelt, overweeg dan om met de ander in gesprek te gaan hoe je de relatie voort zou kunnen zetten.

Echter, je gevoelens alleen zouden niet moeten dicteren of je terug moet gaan naar je ex.

Om reële, gezonde relaties te kweken, moeten beide partijen stabiliteit, respect, openheid en vriendelijkheid bieden; liefde alleen is niet genoeg om de relatie een tweede ronde te doen overleven.

Sommige exen hebben bij een hernieuwde verbinding een betere kans dan anderen. Hier zijn enkele situaties waarin het nogmaals proberen een goed idee is:

1. Je past nog steeds bij elkaar

Het is zeldzaam om iemand te ontmoeten waar je zo goed bij past en bij wie je je op je gemak voelt.

Als je je in de loop van je dating leven realiseert dat er niemand is zoals je ex, en je nog steeds dezelfde aantrekkingskracht hebt die je voelde toen je samen was, beschouw dat dan als een teken dat wat je met deze persoon hebt echt iets is speciaal.

2. Je bent niet uit elkaar gegaan vanwege vreemdgaan, geweld of onverenigbare kernwaarden

Relaties die eindigen als gevolg van fysiek en emotioneel misbruik, vreemdgaan en verschillen in kernwaarden zijn zelden te redden, omdat ze vertrouwen, respect, en de solide basis die nodig is om een gezonde relatie te hebben ontbreken.

Maar als dit niet je redenen waren om uit elkaar te gaan, bestaat de kans dat je de dingen kunt herstellen en het opnieuw kunt proberen.

3. Je ging door omstandigheden uit elkaar

Misschien ben je uit elkaar gegaan omdat hij naar een andere staat moest verhuizen voor werk. Misschien was je er nog niet aan toe om een serieuze relatie aan te gaan.

Ongeacht de reden voor de breuk hebben exen die door omstandigheden uit elkaar gaan de grootste kans om de passie weer aan te wakkeren, juist omdat er altijd manieren zijn om je timing te verbeteren als het uit elkaar gaan door omstandigheden en niet door persoonlijke verschillen kwam.

Andere redenen zijn wellicht niet zo simpel, maar ze kunnen nog steeds van belang zijn. Deze omvatten:

Je begrijpt wat er mis ging. Soms mislukken relaties en is er niets meer aan te doen.

Maar als je je fouten achteraf bekijkt en de bereidheid vindt om jezelf te verbeteren om beter bij je partner te passen, hebben jullie allebei een kans om de relatie te redden.

Je problemen kunnen worden opgelost.

Niet alle problemen in een relatie zijn volledig niet te redden.

De meeste communicatieproblemen kunnen bijvoorbeeld worden vermeden door een aantal basisregels vast te stellen en rekening te houden met elkaars gevoelens. Als je problemen voortgekomen zijn uit zaken die kunnen worden opgelost, weet dan dat je nog steeds kunt vechten om de relatie te herstellen.

Je voelt je vreselijk als je niet samen bent.

Het gevoel dat je, na uit elkaar te zijn gegaan, een deel van jezelf mist is volkomen normaal.

Als je je echter nog steeds zo voelt nadat je jezelf de tijd hebt gegeven om te helen, is het misschien een teken dat je nog steeds gevoelens hebt voor de ander.

Je wilt compromissen sluiten.

Weten dat je verkeerd zat is één ding; het willen goedmaken is een andere.

Als jij of je ex op een punt belanden waarop je allebei bereid bent om te gaan zitten, compromissen te sluiten en je aan te passen, dan is dit zeker een goed teken dat de relatie kans van slagen heeft.

Je bent het nu over dingen eens. Verschillende doelen en vooruitzichten in het leven kan een wig tussen mensen drijven, vooral als je je al wil settelen, een leven met iemand wilt bouwen en een gezin met iemand wil starten.

Door tijd en ervaring hebben jullie beiden de ruimte om te groeien en van verschillende mensen te leren. Wellicht had je allen tijd nodig had om op hetzelfde punt te belanden.

Oké, nu we erachter zijn gekomen dat je je ex weer voor je kan winnen, zijn hier de belangrijkste stappen die je moet nemen

15 stappen om je ex terug te winnen

1. Zoek uit of ze nog steeds om je geven

Voordat je deze belangrijke stappen zet om je ex weer voor je te winnen, moet je erachter komen of ze nog steeds om je geven.

Dat is echt het belangrijkste.

Hoewel de relatie is beëindigd, is de kans vrij groot dat je ex een speciale zwak voor jou heeft.

Hebben ze dat, dan zal het veel makkelijker voor je zijn om ze terug te winnen.

In feite wordt het plekje dat je nog in hun hart inneemt je krachtigste bondgenoot in je pogingen om je ex terug te winnen.

Als je echter ontdekt dat je ex geen gevoelens meer voor je heeft en duidelijk heeft gemaakt dat ze geen plaats voor je hebben in hun leven, dan is het beter om nu te stoppen dan je inspanningen op een mislukking te laten uitlopen.

Als dit het geval is, ben je waarschijnlijk beter af zonder hen.

Je hebt een aantal mogelijkheden om erachter te komen of je ex nog om je geeft of niet. Misschien weet je diep van binnen het antwoord al. Of je kunt gemeenschappelijke vrienden om hun mening vragen.

Het is cruciaal om het antwoord op de vraag te vinden. Ga zodra je het weet verder met stap 2.

2. Geef ze de ruimte

Nu je hebt geconcludeerd dat je ex om je geeft, moet je onmiddellijk doorgaan met deze stap.

Stap 2 is de belangrijkste, maar helaas ook de moeilijkste.

Hier is het:

Doe niets!

Neem de tijd en geef je ex de ruimte. Dit is absoluut noodzakelijk.

Hier zijn een paar redenen voor.

Ten eerste moet je de tijd nemen om na te denken over jezelf en de dingen die in de relatie zijn misgegaan. Om dit te doen, is het belangrijk om je niet langer zorgen te maken over dingen, maar gewoon stil te staan ​​bij het positieve en het negatieve van de relatie.

Als je je ex binnenkort gaat zien, is het gemakkelijk om in de stress te schieten.

Ten tweede, door je ex ruimte te geven, geef je hem of haar ook de tijd om na te denken.

Het lijkt misschien alsof je ex gewoon verder gaat met hun leven als ze eenmaal de ruimte hebben. Dit is een risico dat u moet kunnen nemen.

Ik weet dat je ex ruimte geven moeilijk lijkt en tegen je intuïtie ingaat, maar ze met rust laten is een van de beste manieren om ze daadwerkelijk weer in je leven te krijgen.

Je moet het echter wel op een heel specifieke manier doen. Verbreek niet zomaar alle communicatie. Communiceer met het onderbewustzijn van je ex en laat het lijken alsof je nu echt niet met hen wil praten.

Tip:

Stuur deze “Geen Communicatie” tekst

— “Je hebt gelijk. Het is het beste dat we even niet met elkaar praten, maar ik zou uiteindelijk wel vrienden willen zijn.” —

Om echt te werken, moet deze op het juiste moment naar je ex worden verzonden.

Maar waarom ik hiernaartoe nijg, is dat je naar hen communiceert dat je niet echt meer hoeft te praten. In wezen zeg je dat je ze niet echt meer nodig hebt om een ​​rol in je leven te spelen.

Waarom is dit zo goed?

Je wekt een “angst voor verlies” op bij je ex waardoor ze zich weer tot je aangetrokken voelen.

Ik hoorde van deze tekst van Brad Browning, die duizenden mannen en vrouwen heeft geholpen hun exen terug te krijgen. Hij wordt niet voor niets ook wel “de relatie-geek” genoemd.

In deze gratis video laat hij je precies zien wat je moet doen om je ex je weer te laten begeren.

Wat je situatie ook is – of hoe erg je het ook hebt verprutst sinds jullie uit elkaar zijn gegaan – hij zal je een aantal nuttige tips geven die je onmiddellijk kunt toepassen.

Hier is nogmaals een link naar zijn gratis video. Als je je ex echt terug wilt, helpt deze video je daarbij.

3. Geef niet toe aan de wil van je ex

Oké, je hebt ontdekt dat je ex nog steeds om je geeft, je bent erin geslaagd om ze de ruimte te geven en geen contact meer met ze op te nemen.

De kans groot dat je ex vrij snel contact met je zal opnemen.

Het is waarschijnlijk te gebeuren, en wanneer het doet uw ex zal willen praten over wat ze voelden dat ze meer nodig van u in de relatie.

Waarschijnlijk gebeurt dit en als dat zo is, zal je ex willen praten over wat ze misten in de relatie.

Doe. Dit. Nooit.

Door te bedelen of je onder te schikken aan de behoeften van een ander, kun je erg onaantrekkelijk overkomen. Je denkt misschien dat het helpt om je ex terug te winnen, maar de kans is groot dat ze vrij snel weer hun interesse verliezen.

Houd je waardigheid en ken je waarde.

Als je ze geeft wat ze willen, krijgt je ex het idee dat ze je kunnen overheersen. Een manipulatieve partner is het laatste wat je wilt.

Vermijd dit door vastberaden bij je beslissing te blijven en hen te laten zien hoe sterk je werkelijk bent.

4. Geef niet te veel genegenheid

Door je sterke kant te laten zien en duidelijke grenzen te stellen, laat je je ex een nieuwe en sterkere kant van je werkelijke zelf zien.

Dit is aantrekkelijk en het zal ertoe leiden dat je meer tijd met je ex gaat doorbrengen.

Wanneer dit gebeurt, moet je niet te veel genegenheid tonen.

Het tonen van te veel genegenheid door het sturen van lange berichten, regelmatig opbellen en andere aanhankelijk gebaren lijk je wanhopig.

Vermijd dit en laat je ex de eerste zet maken.

Gedraag je niet als een smachtend hondje; laat je ex zich in plaats daarvan afvragen wat je nu aan het doen bent.

Als je niet de hele tijd zeurt, kan het zijn dat ze al snel merken dat ze je vrolijke aanwezigheid missen.

Al snel zal je ex nieuwsgierig worden en ben je een stap dichter bij het terugwinnen van je ex gekomen.

5. Denk na over de relatie

Als je je ex terug wilt krijgen, moet je nadenken over je eerdere relatie.

Wat ging er goed? Wat ging er mis? En nog belangrijker, hoe kun je je ex laten zien dat het de tweede keer beter zal gaan?

Omdat je niet dezelfde fouten uit je verleden zult herhalen.

Voor vrouwen denk ik dat het essentieel is om de tijd te nemen om na te denken over wat mannen echt drijft in relaties.

Omdat mannen de wereld anders zien dan jij en waar het de liefde betreft door andere zaken gemotiveerd worden.

Mannen hebben een ingebouwd verlangen naar iets ‘groters’ dat meer is dan liefde of seks. Daarom zijn mannen die schijnbaar de ‘perfecte vriendin’ hebben nog steeds ongelukkig en merken dat ze constant op zoek zijn naar iets anders – of nog erger, iemand anders.

Simpel gezegd hebben mannen een biologische drive om zich gewild te voelen, om zich belangrijk te voelen en om voor de vrouw om wie hij geeft te zorgen.

Relatiepsycholoog James Bauer noemt dit het heldeninstinct. Hij creëerde een uitstekende gratis video waarin het concept wordt uitgelegd.

Klik hier om de video te bekijken.

Zoals James betoogt, mannelijke verlangens zijn niet ingewikkeld, maar ze worden gewoon verkeerd begrepen. Instincten zijn krachtige drijfveren van menselijk gedrag en dit is zeker waar voor de manier waarop mannen hun relaties benaderen.

Maar hoe activeer je dit instinct bij hem? Hoe geef je hem het ​​gevoel dat hij ertoe doet en een doel heeft?

Je hoeft niet te doen alsof door de “jonkvrouw in nood” te spelen. Je hoeft je kracht of onafhankelijkheid op geen enkele manier te verbloemen.

Laat gewoon op een authentieke manier je man zien wat je nodig hebt en stel hem in staat om het waar te maken.

In zijn video schetst James Bauer verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Hij onthult zinnen, teksten en kleine verzoeken die je gelijk kunt gebruiken om hem het gevoel te geven dat hij belangrijker voor je is.

Hier nogmaals een link naar de video.

Door dit zeer natuurlijke mannelijke instinct te activeren, geef je niet alleen zijn zelfvertrouwen een boost, maar het zal jullie ook helpen om weer bij elkaar te komen – voor altijd.

6. Verbeter jezelf

Je hebt je grenzen gesteld, je ex ruimte gegeven en begon wat meer tijd met hem of haar door te brengen.

Je begint door je eigen kracht al wat verandering in je eigen leven te creëren.

Goed gedaan!

Hier is de volgende stap.

Je moet je blijven richten op zelfverbetering.

Jezelf ten goede veranderen is een effectieve manier om een positieve kant van jezelf te laten zien.

Zorg dat je verandert, niet voor je ex, maar vooral voor jezelf.

Het verbeteren van andere aspecten van je leven, zoals je uiterlijk, je houding en je mentaliteit zal je op de lange termijn helpen.

Probeer een nieuw kapsel, een nieuwe stijl en verander je negatieve eigenschappen.

Werk aan jezelf en wees je beste zelf.

Laat de breuk en de pijn van het verlies van iemand voor wie je zulke sterke gevoelens hebt, de motivatie zijn om jezelf te verbeteren.

Niets is aantrekkelijker dan met iemand samen zijn die de controle over zijn eigen leven kan nemen.

GERELATEERD: Hoe van jezelf te houden: 15 stappen om weer in jezelf te geloven

7. Doe wat fysieke activiteit

Dit werkt op twee niveaus: wanneer je iets fysieks doet (naar de sportschool gaan, hardlopen, wandelen), maakt lichaam endorfine waardoor je je goed voelt. Deze hormonen dienen als een oppepper, wat de klap van de relatiebreuk kan verminderen. Door te sporten, kun je je energie op iets anders richten dan op de breuk. Nog een voordeel is duidelijk dat je een betere conditie krijgt. Je lichaam transformeren in een betere versie van zichzelf is niet alleen fysiek aantrekkelijk – een geweldig lichaam toont discipline en controle, twee kwaliteiten die je ex wellicht in jou miste.

8. Wees blij met je huidige leven

Proberen gelukkig te zijn terwijl je je ex terug wilt, kan moeilijk – zelfs onmogelijk – zijn.

Maar er zijn een paar eenvoudige manieren om op dit moment gelukkig te zijn.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het eerste wat je moet doen is stoppen met proberen gelukkig te zijn!

Richt je vervolgens op gevoelens die je heel graag hebt en maak een lijst van dingen in je leven die deze gevoelens al met zich meebrengen. Je doet iets heel krachtigs. Je begint in te zien dat je het vermogen hebt om jezelf gelukkig te maken.

Het belangrijkste is om te stoppen voor je geluk afhankelijk te zijn van je ex. Je gebruikt de ruimte die je nu, weg van je ex, hebt om te leren je eigen geluk te maken.

Dit is heel moeilijk, maar de voordelen zijn immens. Bekijk de video hierboven en werk eraan!

Je zult merken dat wanneer je weer tijd met je ex doorbrengt, je een heel ander persoon zult zijn. Je zult niet van hen afhankelijk zijn voor je geluk.

Je ex zal het verschil voelen.

9. Werk aan je persoonlijkheid

De volgende keer dat je je ex ziet, wil je hun laten zien dat je je tot een beter persoon hebt ontwikkeld. Het is niet zozeer dat je verandert wie je bent, dan wel het verbeteren en uitbreiden van je persoonlijkheid. Denk maar zo: je ex heeft het uitgemaakt. Wat de reden ook mag zijn, het is geworteld in wat je de relatie op dat moment kon bieden. Misschien vindt je ex dat je onverantwoordelijk bent, of dat je als partner niet veel te bieden hebt. Hoe dan ook, ze zijn van mening dat er aspecten zijn die je zeker kunt verbeteren. Daarom is het belangrijk om te beginnen met het ontwikkelen van je persoonlijkheid. Als je lange tijd een relatie met iemand hebt, kan dit veranderen wie je bent als persoon – en niet altijd ten goede. Dit is het moment om te herontdekken wie je bent en hobby’s en lessen te ontdekken die je interessanter maken. Nu je eindelijk de tijd hebt, doe je alle dingen waarvan je zei dat je ze zou doen toen je een relatie had. Ga op die solo-backpackreis. Leer een nieuwe taal. Investeer in een nieuwe hobby. Ook al is het maar het lezen van een interessant boek. De sleutel is om dingen aan je leven toe te voegen die mentaal stimulerend zijn. Interessante mensen trekken andere interessante mensen aan. Je drive jezelf te verbeteren, zal je ex zeker nog eens over de breuk doen nadenken.

10. Breng tijd door met anderen

Als je missie “de-ex-terug-krijgen” nog steeds geen vooruitgang boekt, probeer dan tijd met andere mensen door te brengen.

Je hoeft geen relatie met ze te beginnen. Je kunt echter wel tijd met hen doorbrengen en je ex dat laten zien.

Dit kan een enige jaloezie bij je vlam opwekken en hij of zij kan uiteindelijk je aandacht weer voor zichzelf willen.

Jaloezie is iets krachtigs; gebruik het in je voordeel. Maar gebruik het verstandig.

Als je je een beetje avontuurlijk voelt, probeer dan deze “Jaloezie” tekst uit

— “Ik denk dat het een geweldig idee was dat we besloten om uit te gaan met andere mensen. Ik wil nu gewoon vrienden zijn!” –

Door dit te zeggen, laat je je ex weten dat je nu met andere mensen uitgaat… wat hen op hun beurt jaloers zal maken.

Dat is precies wat je wil.

Je laat je ex weten dat anderen je begeren. We voelen ons allemaal aangetrokken tot mensen die door anderen worden begeerd. Door te zeggen dat je al aan het daten bent, zeg je eigenlijk dat het “hun verlies is!”

Na het verzenden van deze tekst zullen ze zich weer tot je aangetrokken voelen door de “angst voor verlies” die ik eerder noemde.

11. Leg opnieuw contact met vrienden

Laten we eerlijk wezen: er is een limiet aan de hoeveelheid zelfverbetering die je kan doen. Uiteindelijk voel je je nog steeds eenzaam nu je partner uit je leven verdwenen is. Dat is volkomen normaal. Maar in plaats van ze te bellen en om een ontmoeting te vragen, richt je je aandacht op mensen die in het verleden voor je hebben klaargestaan. De meeste mensen die een relatie aangaan, verliezen er zich zo volledig in dat ze hun vrienden beginnen te vergeten. Herken je jezelf, doe dan een stap terug en maak opnieuw verbinding met oude platonische relaties. Je voelt je nu kwetsbaar en hebt gezelschap nodig – daar zijn je vrienden voor. Je zult misschien niet dezelfde intimiteit met je vrienden kunnen delen, maar ze kunnen je helpen naar het alleenstaande leven terug te keren en het gezelschap bieden dat je nodig hebt om je weer beter over jezelf te voelen.

12. Forceer het niet

Je hebt de adviezen gevolgd en bent een beter mens geworden – wat nu? Het laatste dat je moet doen, is contact opnemen met je ex en hen smeken om het weer te proberen. Het is verleidelijk om online te gaan en te pochen hoe geweldig je leven is, maar deze nauwelijks verhulde poging tot manipulatie zal niet werken. Onthoud altijd dat je ex een ​​reden had om de relatie te beëindigen. Het is geheel aan hen of ze het nogmaals met je willen proberen. Zelfs met deze inspanningen tot zelfverbetering, is er echt geen garantie dat je ze voor je zult winnen. Wat wel gebeurt, is dat je de zekerheid krijgt dat je kunt leven en gedijen in een realiteit waarin je geen relatie meer hebt. Zelfs als het bij hen niet lukt, bereid je je voor op de andere mensen die in je leven zouden kunnen komen. Zonder het te weten, heb je al de tijd en moeite gestoken in het worden van een ​​beter mens – en dat is oneindig veel beter dan het hebben van een relatie.

13. Stel jezelf de vraag of je ex de moeite waard is

Het zou frustrerend zijn als jij en je ex op een dag weer bij elkaar komen en je je realiseert dat hij/zij niet de moeite waard is.

Laat je inspanningen niet nutteloos zijn.

Vraag jezelf af: “Wil ik echt weer een relatie met deze persoon?” Zo ja, ga dan door met je inspanningen om ze terug te winnen.

Maar zo niet, dan is het waarschijnlijk tijd om door te gaan met je leven.

De stappen die je hier hebt genomen zijn krachtig en je bent begonnen met het echt veranderen van je leven.

Het is onvermijdelijk dat deze verandering een ander perspectief met zich meebrengt.

Als je begint in te zien dat je ex het niet waard is, denk er dan niet te lang over na. Blijf plezier halen uit het doorbrengen van tijd met andere mensen.

Begin het perspectief aan te nemen dat nu je ex deze stappen moet doorlopen om jou terug te winnen.

Nu gedraag je je echt alsof je waarde hebt. Omdat je die waarschijnlijk ook hebt.

GERELATEERD: Hij wil niet ECHT de perfecte vriendin. In plaats daarvan wil hij deze 3 dingen…

14. Praat met hen

Deze stap kan alleen genomen worden na het doorlopen van de 9 stappen hierboven.

Nu dat je je eigen leven leidt, in je eentje gelukkig bent en een serieuze verandering in je leven begint te creëren, is het tijd om met je ex te praten.

Laat hun weten hoe je je diep van binnen voelt. Deel je gevoelens met hen. Laat ze weten wat ze voor je betekenen.

Ze kunnen ofwel:

A. Zeggen dat ze nog steeds van je houden en dat ze het nogmaals met je willen proberen.

B. Zeggen dat ze niet meer van je houden en dat de relatie voorgoed voorbij is.

Is het de eerste, gefeliciteerd! Je hebt net je ex teruggewonnen! En nog belangrijker, de relatie zal waarschijnlijk deze keer anders zijn.

Maar in het laatste geval nog steeds gefeliciteerd! Je bent een stap dichter bij het vinden van die iemand die je zal waarderen om wie je bent.

Wat er ook gebeurt, je bent klaar voor dit moment. Door wat je hebt meegemaakt ben je een veel sterker persoon geworden.

15. Aanvaard de situatie

Je hebt deze stappen gevolgd. Je bent sterker. En je bent terug bij je ex of gaat verder met je leven.

Wat er ook gebeurt, het is zeer krachtig om de situatie te accepteren.

Wees dankbaar voor deze ongelooflijke persoon, wat er ook gebeurt. Ze zijn voor jou de aanzet geweest om te groeien.

Gebruik deze ervaring om jezelf te verbeteren en te voorkomen dat je twee keer dezelfde fouten maakt, of het nu in de relatie of je nieuwe leven is.

Begin een ander hoofdstuk van je leven met een sterker hart en een moedigere ziel.

Je bent een heel bijzonder, uniek en ongelooflijk persoon. Begin jezelf zo te behandelen.

Je wilt je ex terug … Maar is dat wel een goed idee?

Onthoud waarom je uit elkaar ging

Het eerste wat je moet onthouden is waarom je ex en jij precies uit elkaar gingen, en er zijn hierbij twee onderdelen: wie maakte het uit en waarom deden ze dat.

Laten we beginnen met de wie:

 • Was jij het? Als jij de initiatiefnemer van de relatiebreuk was, dan ben je in een bevoorrechte positie. Je ex heeft je waarschijnlijk al vanaf dag één gemist en misschien komen ze in een handomdraai weer bij je terug. Maar je moet je wel afvragen: als je de breuk liet gebeuren en je nu die beslissing terug wil draaien, hoeveel controle heb je dan over je gevoelens en ben je wel eerlijk tegenover je ex? Alle relaties moeten te allen tijde waarde toevoegen aan je leven, niet alleen wanneer ze je uitkomen.

 • Waren zij het? Degenen met wie gebroken werd, bevinden zich in een veel moeilijker positie als het gaat om het terugwinnen van je ex. Heb je iets onomkeerbaars gedaan (vreemdgaan, liegen of stelen van je ex) en hun hart gebroken op manieren die ze niet kunnen vergeven? Of handelde je ex overhaast en maakte die het zonder reden uit? Hoe dan ook, je moet onthouden: je kunt iemand niet dwingen om iets te voelen als ze dat niet willen. Als je ex jullie relatie beëindigde, dan is het een hele klus om ze weer voor je te winnen.  Het is misschien moeilijk, maar het is niet onmogelijk.
 • Was het wederzijds? Wederzijdse breuken zijn altijd zwaar en zijn meestal het gevolg van het feit dat beide partners niet meer van elkaar houden na een langzaam en vervelend proces van liefdesverdriet, pogingen om de relatie te herstellen en falen. Maar het goede van wederzijdse breuken is dat deze na verloop van tijd kunnen worden gerepareerd, als beide partijen bereid zijn om het nog eens te proberen. Je wilt er gewoon zeker van zijn dat je je relatie en de breuk genoeg tijd hebt gegeven om te rijpen en evolueren, zodat beide partners de kans krijgen rationeel na te denken – of ze deze relatie nog een kans willen geven of eindelijk verder willen met hun leven.

Na te hebben begrijpen wie, moet je nadenken over het waarom. Hier zijn de top tien redenen waarom mensen uit elkaar gaan:

 1. Vreemdgaan
 2. Geen steun geven
 3. Niet genoeg genegenheid of aandacht geven
 4. Stelen
 5. Niet communiceren
 6. Het opgeven
 7. Liegen
 8. Toxisch zijn
 9. Misplaatste woede
 10. Algemeen slecht gedrag

Vraag je af: welke van de bovenstaande redenen heeft bijgedragen aan de breuk tussen jou en je ex, en wie deed die wie pijn?

Als jij degene bent die je ex onrecht heeft aangedaan, heb je er dan echt aan gewerkt om je gedrag te veranderen?

Heb je je ex de tijd gegeven om te helen en te beoordelen of ze het echt opnieuw willen proberen? Heb je je acties uit het verleden volledig erkend en geprobeerd ze op welke manier dan ook goed te maken?

Als jij degene bent die onrecht is aangedaan door je ex, ben je dan klaar om te vergeven en een tweede kans te geven, of blijf je die oude pijn je ex als een zwaard van Damocles voorhouden nadat je weer met hen samen bent?

Ben je er klaar voor verder te gaan met je ex en te proberen iets nieuws op te bouwen, waardoor ze een eerlijke kans krijgen het goed te maken, of blijf je ze er de rest van de relatie aan herinneren?

Volwassenheid van beide kanten is een vereiste, of je nu het slachtoffer of de dader van het slechte gedrag dat heeft geleid tot de breuk bent.

In veel gevallen is het slachtoffer van mening dat alleen de dader een tweede kans geven genoeg is, maar om een relatie echt te doen evolueren, is inzet van beide kanten vereist.

Wil je je ex echt terug of ben je eenzaam?

De onmiddellijke nasleep van een breuk kan ofwel voelen als het beste of het ergste wat je ooit overkwam, afhankelijk van wie de relatie beëindigde.

Maar ongeacht hoe je je voelde op de dag van de breuk, de tijd kan je gevoelens altijd op zijn kop zetten totdat je het tegenovergestelde voelt.

Kortom, wellicht miste je je ex de dag na de breuk niet, maar een paar dagen of weken later wel en denk je wellicht elk wakend moment aan hen.

Maar wil je echt je ex terug of wil je je je gewoon weer verliefd voelen.

Volgens Helen Fisher, biologisch antropoloog aan de Rutgers University, “Is romantische liefde een verslaving.” Onze hersenen volgen een “oude hersenroute dat miljoenen jaren geleden is geëvolueerd… voor romantische liefde. Het hersensysteem is geëvolueerd om je energie op een individu te richten en het paringsproces te starten.”

Fisher’s onderzoek naar de evolutionaire achtergrond van relaties en romantische liefde constateerde dat liefde voor de hersenen een schadelijke verslaving kan zijn, waarbij de ervaring binnen een romantische relatie afgewezen te worden sterk genoeg is om de realiteit van een persoon te verdraaien, vergelijkbaar met wat iemand zou kunnen ervaren wanneer die omgaat met een drugsverslaving.

Hoe langer je in een relatie blijft die gewoon niet werkt – misschien heb je geen compatibele persoonlijkheden, of heb je niet dezelfde doelen, of je bent niet in hetzelfde levensstadium – hoe langer je jezelf de kans ontzegt om verder te gaan en een relatie te vinden die echt bij je past.

Daarom is het belangrijk om te begrijpen of je echt je ex mist of gewoon het gevoel van verliefd zijn mist.

En als je ze mist, mis je ze dan als romantische partners, of gewoon als mensen en als vrienden?

Blijf niet in een relatie om goede vrienden te blijven, want zelfs de beste vrienden kunnen de ergste romantische metgezellen zijn.

Kun je bevriend zijn met een ex? Tekens dat het niet zal werken

Als je je ex weer in je leven wilt, maar je weet niet zeker of je de romantische relatie met hen wilt voortzetten, dan kun je overwegen om je relatie te ontwikkelen tot een platonische vriendschap.

Let wel: hoewel je misschien eens een geweldig koppel bent geweest, betekent dat niet meteen dat je geweldige vrienden zult zijn.

Sommige mensen passen gewoon op die manier niet bij elkaar en de pijn van de eerdere relatie zal altijd uw pogingen om vrienden te zijn tegenwerken.

Hoewel het voor sommige mensen kan werken, werkt het niet voor iedereen.

Hier zijn enkele tekens dat je waarschijnlijk geen vrienden kunt worden met je ex:

1. Er zijn nog onopgeloste gevoelens:

Een groot probleem met exen is dat er meestal veel onopgeloste zaken in de relatie worden achtergelaten.

Je vertrekt en lost die zaken nooit op of probeert vrienden te worden en jezelf te dwingen om over alle ongewenste zaken te praten.

Dit soort bagage zal het altijd onmogelijk maken om een normale, vriendelijke ontmoeting met je ex te hebben.

2. Je kunt het idee van je ex met een ander niet uitstaan ​​:

Als je vrienden wordt met je ex, moet je accepteren dat ze uiteindelijk iemand anders zullen vinden die ze “schatje” noemen.

Als dat je stoort, ben je misschien nog niet in de juiste headspace om ze om je heen te hebben, anders voelt het gewoon als marteling.

3. Je bent gewoon eenzaam:

Zoals we hierboven bespraken, zou eenzaamheid niet de reden moeten zijn om contact op te nemen met je ex. Er zijn andere opties voor vrienden en partners.

Blijf niet teruggaan naar hetzelfde dal waar je ooit uit omhoog klom en je een weg naar buiten vocht.

4. Je denkt nog steeds dat je ex zal veranderen in wat je wilt dat ze zijn:

Als een deel van jou nog steeds verwacht dat je ex zal veranderen, dan ben je nog niet helemaal los van de relatie.

Dat is niet eerlijk tegenover jezelf en niet eerlijk tegenover je ex. Op een gegeven moment moet je het accepteren – je bent gewoon verschillende mensen.

5. Je stalkt je ex, fysiek of digitaal: misschien probeer je naar hun oude ontmoetingsplaatsen te gaan, vraag je gemeenschappelijke vrienden om updates over hen of bekijk je hun sociale media-pagina’s om een ​​idee te krijgen van wat er in hun leven speelt. Ben jij zo, dan zal het waarschijnlijk niet werken om hun vriend te worden.

6. Een deel van je wil nog steeds samen zijn met je ex:

Als een deel van je nog steeds een romantische relatie met je ex wil, dan is dat een duidelijk teken dat je geen vrienden kan zijn.

Ofwel de relatie nog een kans geven, de gevoelens volledig verdrukken, of gewoon stoppen met proberen vrienden te zijn. Er is geen middenweg als een van jullie nog steeds verlangt naar dat wat je ooit had.

Dit kan zwaar zijn om over na te denken, maar een eenvoudige lakmoesproef die je nemen om te bepalen of je vrienden kunt zijn met je ex is deze:

Vraag jezelf af, “Denk ik aan mijn ex op een manier die vreemd zou zijn als het gewoon om een andere vriend ging?” Als het antwoord ja is, dan ben je misschien niet zo goed op deze vriendschap voorbereid als je denkt dat je bent.

Ik heb een vraag voor je…

Wil je echt je ex terug?

Is je antwoord ‘ja’, dan heb je een plan nodig om ze terug te krijgen.

Leg de nee-zeggers die je waarschuwen nooit meer terug te gaan naar je ex naast je neer. Of degenen die zeggen dat je alleen de keuze hebt om verder te gaan met je leven. Als je nog steeds van je ex houdt, is hen terugkrijgen misschien de beste manier om verder te gaan met je leven.

De simpele waarheid is dat je ex terugwinnen kan werken.

Er zijn 3 dingen die je moet doen nu dat je uit elkaar bent:

 1. Zoek uit waarom het uit ging.
 2. Word een betere versie van jezelf, zodat je niet opnieuw in een verbroken relatie belandt.
 3. Formuleer een plan om hen terug te winnen.

Als je wat hulp wilt bij nummer 3 (“het plan”), dan is The Ex Factor van Brad Browning de handleiding die ik altijd aanbeveel. Ik heb het boek van kaft tot kaft gelezen en ik denk dat dit de meest effectieve handleiding is om je ex terug te krijgen die momenteel beschikbaar is.

Als je meer wilt weten over zijn programma, bekijk dan deze gratis video van Brad Browning.

Je ex laten toegeven: “Ik heb een grote fout gemaakt”

De Ex Factor is niet voor iedereen de juiste keuze.

In feite is het bedoeld voor een zeer specifieke persoon: een man of vrouw die een relatiebreuk heeft ervaren en echt gelooft dat de breuk een vergissing was.

Dit is een boek dat een reeks psychologische, flirtende en (zeggen sommigen) sluwe stappen beschrijft die een persoon kan nemen om zijn ex terug te winnen.

De Ex Factor heeft één doel: je helpen een ex terug te winnen.

Als je een relatiebreuk hebt ondervonden en je specifieke stappen wil nemen om je ex te doen denken “hey, die persoon is eigenlijk geweldig en ik heb een fout gemaakt”, dan is dit het boek voor jou.

Dat is de kern van dit programma: je ex zover te krijgen dat ze zeggen: “Ik heb een grote fout gemaakt.”

Wat betreft nummer 1 en 2, daar zul je zelf wat zelfreflectie moeten toepassen.

Leave a comment