Engelen Getallen Snel Berekenen | Wat is de betekenis?

Heb je ooit op je telefoon gekeken om te ontdekken dat het precies 11:11 uur is? Of misschien zag je dat je favoriete liedje twee minuten en tweeëntwintig seconden lang is, en bestelde je even later een kop koffie die in totaal 2,22 dollar kostte? Dit worden engelengetallen genoemd, en in de metafysische sferen waar beoefenaars zoals ik werkzaam zijn, bestaan er geen toevalligheden (in feite heb ik het acroniem van deze term – TANC – al in 2019 bedacht, en het is een soort slagzin geworden in mijn werk). Engelengetallen zijn het perfecte voorbeeld van dit TANC-fenomeen. Je kunt overal op Instagram, Witchtok (en Astrologytok en Manifestatietok, wat dat betreft) verwijzingen vinden naar engelengetallen. Dus wat betekenen ze? Wat vertellen ze ons? En hoe kunnen we met ze werken? Laten we erin duiken!

Wat zijn engelengetallen?

Binnen de numerologie zijn engelengetallen getallenreeksen (meestal drie of vier getallen) die herhaling bevatten (zoals 111 of 4444) en/of patronen (zoals 321 of 8787).

Hoewel ze op de meest gewone plaatsen kunnen voorkomen, trekken deze cijfers meestal onze aandacht en roepen ze – al is het maar voor even – een gevoel van verwondering op. De reden dat we betoverd zijn door deze reeksen ligt echter in het verlengde van hun symboliek: men gelooft dat deze getallen boodschappen zijn van het spirituele universum die inzicht, wijsheid en richting geven. Of je ze nu toewijst aan engelen, gidsen, voorouders, geesten, of gewoon een hogere staat van je eigen bewustzijn, engelengetallen kunnen bevestigen dat je op het juiste pad bent, onschatbaar inzicht geven in een ingewikkelde situatie, of zelfs de krachtige, mystieke betekenis belichten achter terugkerende thema’s die je in je leven ervaart.

Geloof het of niet, maar de kracht en betekenis van zich herhalende gehele getallen bestaat al honderden jaren. De oude Griekse filosoof Pythagoras was een briljant wiskundige, maar – naast het bedenken van unieke kwantitatieve oplossingen – geloofde Pythagoras dat onze werkelijkheid een fysieke manifestatie is van de energetische trilling van getallen. Een paar duizend jaar verder, en een auteur genaamd Doreen Virtue publiceerde in het begin van de jaren 2000 tientallen boeken over “engelengetallen”, waarbij ze de term bedacht en de unieke, mystieke boodschappen onderzocht die in getallenreeksen besloten liggen. En in de afgelopen twee decennia heeft dit concept de metafysische gemeenschap stormenderhand veroverd. Of je nu gelooft dat engelen je hyperspecifieke boodschappen sturen of dat je onderbewustzijn je bewustzijn bevestigt, engelengetallen hebben een blijvende indruk gemaakt op onze psyche.

Wat maakt engelengetallen bijzonder?
Een van de manieren waarop engelengetallen verschillen van andere esoterische praktijken is dat ze niet gekoppeld zijn aan je geboortegegevens. In tegenstelling tot de dierenriemtekens, astrologische geboortekaarten of zelfs het berekenen van je levenspadnummer in de numerologie, worden Engelengetallen niet bepaald door je geboortedatum, -tijd en/of -locatie. Terwijl persoonlijkheidskenmerken van dierenriemtekens inzicht geven in je voorkeur, afkeer, smaak en voorkeuren, werpen engelengetallen geen licht op je identiteit, maar op de manier waarop je je door de wereld beweegt. Een ander belangrijk kenmerk van engelengetallen is dat ze uiterst veranderlijk zijn: Je kunt jarenlang gevolgd worden door een engelengetal, of je kunt een engelengetal ervaren als een eenmalige gebeurtenis. Er is geen hiërarchie in de manier waarop je deze mystieke handtekening tegenkomt (met andere woorden, een langdurige verbinding is niet betekenisvoller dan een eenmalige waarneming) – het belangrijkste is dat je er aandacht aan besteedt.

Natuurlijk is numerologie, zoals alle dingen in de metafysische ruimte (astrologie, tarot, handlezen, enz.), ook subjectief. Een van mijn favoriete dingen van het beoefenen van metafysica in dit tijdperk is dat alle praktijken de nadruk leggen op agency, vrije wil en autonomie. Bronnen moeten niet voorschrijvend zijn, maar eerder perspectief – hoe meer je leert, hoe comfortabeler je je eigen ideeën, indrukken en interpretaties cultiveert. De manier waarop je mystiek begrijpt en ervaart is volkomen uniek voor je eigen werkelijkheid, dus wees niet bang om je individuele waarheden aan te boren terwijl je je relatie met spiritualiteit versterkt.

Waar kun je engelengetallen vinden?
Een deel van wat engelengetallen zo magisch maakt is dat ze op de meest gewone plaatsen verschijnen. Engelengetallen verschijnen op klokken, tijdstempels en wekkers. Ze verschijnen in adressen, telefoonnummers en kentekens. Engelengetallen kunnen zelfs opduiken op kassabonnen, prijskaartjes en reisroutes. Je kunt dit opschrijven als frequentie-illusie of je kunt het TANC overwegen: De reden dat engelengetallen verschijnen in de meest alledaagse omgevingen is dat het spirituele universum je er opzettelijk aan herinnert dat je door iets groters heengaat dan elke dagelijkse omstandigheid ooit zou kunnen uitdrukken. Je bent op een missie. Er is een doel. En, vooral als de weg die voor je ligt mistig en onbekend aanvoelt, kan de aanwezigheid van een engelengetal voelen als een warme omhelzing. Om Kris Jenner te citeren (die al dan niet de beschermengel van Calabasas, Californië is), het verschijnen van engelengetallen zegt in feite “je doet het geweldig, lieverd!”.

Wat betekenen engelengetallen?
Een van mijn favoriete aspecten van engelengetallen is dat hun betekenis persoonlijk is. De ene persoon kan “333” bijvoorbeeld zien als een teken dat hij op de goede weg is, terwijl iemand anders “333” kan ervaren als een bevestiging van intuïtie. Als je een engelengetal waarneemt, is mijn aanbeveling om te stoppen, pen en papier te pakken (of de notitie-app op je telefoon), en alle gedachten, ideeën of indrukken die in je opkomen op te schrijven. Op die manier kun je een unieke relatie met dat engelengetal cultiveren en, telkens als het in de toekomst opduikt, heb je al gedefinieerd wat die reeks in je leven betekent.

In de numerologie hebben verschillende getallen echter een verschillende symboliek, dus als je je unieke relatie met engelengetallen begint te ontwikkelen, kun je werken met de krachtige spirituele interpretaties van cijfers om de betekenis achter bepaalde reeksen te begrijpen.

000 of 0000
Nul wordt geassocieerd met nieuwe kansen. Als je nul ziet in een reeks (hetzij binnen een reeks van drie, vier, hetzij binnen een patroon), kan dat een nieuwe start betekenen. Je staat helemaal aan het begin van een gloednieuwe cyclus, wat betekent dat je alles kunt creëren wat je hartje begeert. Wees niet bang om op dit punt van je reis grote, gedurfde beslissingen te nemen.

111 of 1111
Eén is een krachtige manifestatiefiguur. Als je één tegenkomt als engelengetal (hetzij binnen een set van drie, vier, of binnen een patroon), geniet dan van de gelegenheid om een wens te doen, een intentie te bepalen, of een zaadje te planten, want dit wordt verondersteld een “groen licht” van het universum aan te geven. Je werkt met buitengewone steun van je engelen, gidsen of voorouders, dus – op dat moment – zijn heden en toekomst dynamisch met elkaar verbonden.

222 of 2222
Twee suggereert evenwicht, vertrouwen en afstemming. Het ervaren van twee in een reeks (hetzij binnen een reeks van drie, vier, hetzij binnen een patroon) kan betekenen dat iemand – hetzij in het fysieke rijk, hetzij in het spirituele domein – je helpt om te komen waar je heen moet. Het zien van tweeën kan erop wijzen dat het een uitstekend moment is om je meest vertrouwde metgezel de hand te reiken om te zien of goddelijke samenwerking mogelijk is.

333 of 3333
Drie is een aanwijzing voor magnetische creativiteit. Het opmerken van drie als engelengetal (hetzij binnen een set van drie, vier, hetzij binnen een patroon) kan betekenen dat je de mogelijkheid hebt om je unieke talenten en vermogens aan een situatie toe te voegen. Bovendien geeft de aanwezigheid van drie aan dat je, door je aangeboren gaven in te zetten, meer waarde en overvloed zult vinden in welke omstandigheden je ook navigeert. Je artistieke expressie is cruciaal!

444 of 4444
Vier symboliseert stabilisatie. Vier als engelengetal (hetzij binnen een reeks van drie, vier, of binnen een patroon) suggereert dat je bezig bent met aarden, wortelen en het cultiveren van een infrastructuur die echt duurzaam is. Als je met vier omgaat, wees dan niet bang om hulp of bijstand te vragen, vooral niet als je langlopende projecten hebt die specifieke deskundigheid vereisen. In wezen gaat het erom vertrouwen te wekken dat je in staat stelt nieuwe hoogten te bereiken.

555 of 5555
De aanwezigheid van vijf suggereert dat er grote veranderingen op komst zijn. Als je het gevoel hebt vast te zitten, verstikt te zijn of geïnspireerd te zijn, dan laat het waarnemen van vijf als engelengetal (hetzij binnen een reeks van drie, vier, hetzij binnen een patroon) zien dat er misschien enorme verschuivingen op komst zijn. Voorlopig kunnen deze transformaties zich achter de schermen afspelen – met andere woorden, belangrijke besluitvormers zijn nog steeds opties aan het afwegen – maar vijf als engelengetal geeft aan dat je op de goede weg bent.

666 of 6666
Hoewel sommigen bang zijn voor zes (vooral in een drietal) vanwege religieuze associaties met de duivel of demonische figuren, heeft zes (hetzij binnen een set van drie, vier, hetzij binnen een patroon) binnen engelengetallen een ondersteunende, meelevende en empathische aard. Zes kan een zachte, broodnodige herinnering zijn om jezelf met vriendelijkheid en begrip te behandelen. Zeker, dingen gaan niet altijd volgens plan, maar met engel nummer zes aan je zijde weet je dat je kunt kiezen hoe je een situatie wilt interpreteren, waarbij je je herinnert dat alles met een reden gebeurt.

777 of 7777
Zeven is net zo gelukkig in engelengetallen als in het casino! Zeven als engelengetal ervaren (hetzij binnen een set van drie, vier, of binnen een patroon) betekent dat er geluk – vooral op financieel gebied – op komst kan zijn. Er kunnen zich nieuwe monetaire mogelijkheden voordoen, dus zeven nodigt je uit om je uit te leven en mogelijkheden buiten je comfortzone te verkennen. Kortdurende optredens kunnen lucratieve, consistente inkomstenstromen worden, dus het integreren van je spiritualiteit met je waarden is de perfecte uitdrukking van deze energie.

888 of 8888
Een van de meest goddelijke getallen in de numerologie is acht, en het waarnemen van dit cijfer als engelengetal (hetzij binnen een set van drie, vier, of binnen een patroon) kan een verbinding met het spirituele universum op een krachtige manier weergeven. Zij die geloven in een leven na de dood kunnen achten zien als een teken dat ze bovennatuurlijke steun ontvangen van geliefden die zijn overgegaan. In wezen is acht het symbool van oneindigheid – de eindeloze lus die elk afzonderlijk leven overstijgt – dus wees niet bang om in je intuïtie te duiken als dit engelengetal verschijnt.

999 of 9999
Als laatste cijfer in de numerologie suggereert de aanwezigheid van negen dat een hoofdstuk ten einde loopt. Het zien van negen als engelengetal (hetzij binnen een reeks van drie, vier, of binnen een patroon) is een teken dat een betekenisvolle cyclus ten einde zou kunnen komen, en dat je spoedig aan een geheel nieuwe reis begint. Ook is dit een uitstekende tijd om buiten je comfortzone te treden, je horizon te verbreden en nieuw terrein te verkennen. Of je je nu wilt wagen aan een nieuwe carrière of terug wilt naar school, het spirituele universum zal je moedige keuzes zeker steunen.

Leave a comment