Elke dag twee ons groente en twee stuks fruit. In de praktijk is dit echter niet zo gemakkelijk als het klinkt. Gelukkig is er een goed alternatief om alle benodigde vitamines, mineralen en enzymen toch binnen te krijgen: Groene smoothies!

Dagelijks een groene smoothie drinken is de beste aanvulling op je voedingspatroon. Bijkomend voordeel is dat het erg eenvoudig en snel te maken is en bovendien nog erg lekker ook. Rauwe groente is vele malen gezonder dan gekookte groente omdat er tijdens het koken van groente veel van de goede eigenschappen verloren gaat. Je stofwisseling verbetert, je hebt meer energie, je zweet minder en voelt je gewoon stukken beter.

Hoe maak je een groene smoothie?

Elke groene smoothies maak je eigenlijk met drie ingredienten: groene bladgroente, fruit en water. Uiteraard heb je ook een blender nodig om alles te mixen. Afhankelijk van je smaak kun je varieren met de hoeveelheid fruit om het zoeter te maken en met wat extra water maak je de smoothies dunner en beter drinkbaar.

Voorbeeld recept groene smoothie

Ben je enthousiast geworden over dit gezonde drankje en wil je direct zelf een smoothie maken? Hieronder vind je een voorbeeld recept voor een lekkere groene smoothie:

Ingrediƫnten
[box]

300 gram verse spinazie
1 banaan
1 sinaasappel zonder schil
1 appel
1 klein bakje (donkere) bessen
0,5 liter water
[/box]

Bereiding
Doe alle bovengenoemde ingredienten in een blender en giet er uiteindelijk het water bij. Zet de blender aan en binnen enkele seconden heb jij een overheerlijke groene smoothie!

Leave a comment