Ik mis mijn ex – De angst, de pijn en hoe je kunt stoppen met het missen van een ex

Een paar dagen geleden las ik een verhaal over iemand die zijn ervaring met de toelatingsprocedure voor een universiteit beschreef. En het deed me denken aan hoe ik en mijn ex van jaren geleden samenwerkten om haar SOP op te stellen en het vervolgens opgewonden stuurden naar de universiteit waar ze solliciteerde.

Ik heb al jaren niet meer aan die ex gedacht. Tenminste, niet langer dan een minuut of twee. Maar door deze herinnering begon ik mijn ex te missen. Om de een of andere reden schoot me de herinnering te binnen dat ze lachte om een flauwe binnenpret. Het was een levendige herinnering. Ik kon haar gezicht duidelijk zien, ik kon zien dat ze een groen tanktopje droeg en ik kon het lachen in mijn gedachten duidelijk horen. Het gaf me het gevoel dat ik had toen ik op dat moment bij haar was. Blij.

De herinnering liet me glimlachen. Maar het zorgde er ook voor dat ik haar nog meer miste. Ik heb al jaren niet meer naar haar sociale netwerk gekeken. Maar deze keer kreeg ik de neiging om haar te checken. Ik denk omdat ik heel graag een foto van mijn ex wilde zien. Ik wilde zien hoe ze er na zoveel jaar uitzag.

Dus opende ik haar Instagram.

Ik heb het hier over een ex van meer dan negen jaar geleden.

Kun je je voorstellen hoe ik me gevoeld zou hebben direct na een relatiebreuk?

Eigenlijk zal ik beschrijven hoe het voelde.

Letterlijk alles wat ik zag of hoorde herinnerde me aan mijn ex. Ik miste haar vreselijk. Ik had een intens verlangen om naar haar uit te reiken, om haar stem te horen, haar gezicht te zien, haar aanraking te voelen.

Het leven voelde onvolledig, hopeloos en verdrietig. Het leven voelde levenloos zonder haar.

Als ik naar bed ging, verlangde ik ernaar om mijn ex naast me te hebben. Ik miste haar hand vasthouden in bed, wat een slaapritueel was dat me altijd hielp om in te slapen.

Toen ik wakker werd, duurde het even voordat ik me realiseerde dat mijn ex niet meer bij me was. En toen het besef kwam, ging het ook gepaard met spijt, verdriet en een intens verlangen naar …. je raadt het al, om haar te bereiken.

Elke keer als mijn telefoon ging, hoopte ik dat het mijn ex was die me belde of sms’te. Elke keer als de deurbel ging, hoopte ik dat zij aan de andere kant van de deur stond.

Een ex missen
De intensiteit van haar missen werd met de tijd minder. Langzaam leerde ik de breuk te accepteren. En ik creëerde nieuwe rituelen om me te helpen slapen. Als ik wakker werd, wist ik al dat ze er niet meer was, maar ik dacht nog steeds elke ochtend aan haar.

Een paar jaar later was ik helemaal gestopt met het missen van mijn ex en het denken aan haar, op af en toe een terugval van een paar minuten na.

Het incident waar ik het eerder over had, dat ik mijn ex miste, duurde niet langer dan 10 minuten. Nadat ik haar had nagetrokken op haar sociale netwerken, ging ik weer verder met mijn nieuwe leven, dat op geen enkele manier geassocieerd wordt met mijn ex.

Ik mis mijn ex – Waar het op neerkomt
Als je je ex mist, is het belangrijkste om te accepteren dat het normaal is, dat het tijd kost om te stoppen en jezelf toe te staan om te genezen. Neem de tijd om voor jezelf te zorgen zoals je zou doen voor een goede vriend die een moeilijke tijd doormaakt. Behandel jezelf met vriendelijkheid en laat jezelf de pijn voelen en het verdriet verwerken.

Als je tijd besteedt aan jezelf, als je rouwt om de breuk en verwerkt wat er is gebeurd, zal de intensiteit en de duur van het missen van je ex afnemen. Langzaam zal alles om je heen je niet meer aan hen herinneren. De tijd die je besteedt aan het denken aan je ex zal afnemen.

Op een dag word je wakker en realiseer je je dat je niet meer van je ex houdt. En uiteindelijk zul je verder zijn gegaan en ze niet meer helemaal missen.

Of je kunt je realiseren dat wat jij en je ex hadden de moeite waard is om voor te vechten en besluiten om het contact te herstellen en het nog een kans te geven.

In dit artikel gaan we dit allemaal onderzoeken. We gaan onderzoeken waarom je je ex mist, waarom dat normaal is, wat je moet doen om de breuk te verwerken, hoe je ermee om kunt gaan, hoe je kunt genezen en wat je moet doen als je terug wilt naar je ex.

Waarom mis je je ex?
Als je je ex-vriend of ex-vriendin mist na een relatiebreuk, dan komt dat omdat je een mens bent. Mensen missen hun geliefden als ze niet bij ze zijn.

Het missen van een ex maakt deel uit van het verdriet bij een relatiebreuk waar iedereen doorheen gaat. Hoe meer je verliefd was op je ex, hoe meer je hem of haar waarschijnlijk zult missen.

Misschien wil je je ex niet missen omdat het pijn doet om aan hem of haar te denken. Maar je geest en je lichaam kan het niet echt schelen wat jij wilt. Ze werken zoals ze geprogrammeerd zijn door miljoenen jaren evolutie. En we zijn geprogrammeerd om onze exen te missen na een relatiebreuk. We zijn geprogrammeerd om iemand waar we om geven en van houden te missen als ze niet bij ons zijn.

We zijn geprogrammeerd om dezelfde dagelijkse rituelen te volgen en ons te verzetten tegen verandering. We zijn geprogrammeerd om te hunkeren naar vertrouwdheid, comfort en veiligheid. En als dat allemaal van ons wordt afgenomen, missen we het.

Je ex gaf je vertrouwdheid, je ex gaf je troost, de relaties gaven je een veilig gevoel in de wetenschap dat je iemand aan je zijde had. Je had het gevoel dat jij en je ex bij elkaar hoorden. De relatie werd een deel van je identiteit. Het werd een deel van wie je bent.

Je had je eigen grapjes, je eigen rituelen en dingen die alleen jullie twee van elkaar wisten. En toen het uitging, was dat allemaal in een oogwenk verdwenen.

Geen wonder dat je je ex mist. Hier is een lijst met redenen waarom je je ex mist en hoe je hersenen ze gaan missen:

1. Je mist hoe je je voelde toen je een relatie had: De relatie heeft je misschien een veilig gevoel gegeven. Je wist dat je ex om je gaf en jij gaf om hen. Je wist dat ze er aan het eind van de dag voor je zouden zijn, zelfs als de hele wereld tegen je was. Je had iemand om die Netflix specials mee te kijken. Het voelde goed om te weten dat iemand van je hield. Het voelde goed om wakker te worden naast de persoon van wie je houdt. Toen het uitging, verdween alles wat je een veilig gevoel gaf in een oogwenk. Het is niet meer dan normaal om dat gevoel te missen.

2. Je mist de herinneringen met je ex: De kans is groot dat jij en je ex samen geweldige herinneringen hebben gemaakt. De dag dat jullie elkaar ontmoetten. Jullie eerste kus. De eerste keer dat jullie seks hadden. Misschien de dag dat jullie trouwden. Jullie eerste ruzie. Toen jullie het goedmaakten na de eerste ruzie. Er zijn zoveel speciale momenten wanneer je samen bent met de persoon van wie je houdt die je je voor altijd wilt herinneren en koesteren. Maar als het uit is, kunnen die herinneringen veel pijn doen omdat ze een herinnering zijn aan wat je bent kwijtgeraakt.

3. Je mist de toekomst waarop je had gehoopt met je ex: Als je bent zoals de duizenden mensen die naar deze website komen voor advies na een relatiebreuk, dan is de kans groot dat je had gehoopt op een toekomst met je ex. Zelfs als jij degene was die het uitmaakte, heb je er misschien ooit over nagedacht om lange tijd bij je ex te zijn. Als jullie net aan het daten waren, heb je misschien gehoopt op een toekomst waarin jullie allebei zouden trouwen, kinderen zouden krijgen, samen een huis zouden bouwen en samen oud zouden worden. Als jij en je ex getrouwd waren of als jullie al kinderen hadden, hoopten jullie misschien dat jullie nog lang in dat huwelijk zouden blijven, jullie kinderen als getrouwd stel zouden onderhouden, samen oud zouden worden en elkaar in elke fase van het leven zouden steunen.

Maar toen ging het uit (of de scheiding) en werd de hoop die je had voor de toekomst met je geliefde de grond in geboord.

We hebben allemaal een visie op onze toekomst en de persoon met wie we die toekomst gaan delen. We vertrouwen een beetje op die visie om ons te motiveren, te inspireren en ons veilig te voelen in onzekere tijden. Toen het uitging, werd die hoop op de toekomst in een oogwenk van je afgenomen. En als je je ex mist, mis je misschien ook die hoopvolle toekomst die je voor ogen had met je ex-vriendin of ex-vriendje.

4. Je mist je ex omdat je gewoon eenzaam bent: Als je lang een relatie met je ex had, ben je er waarschijnlijk aan gewend geraakt om een romantische partner en een seksuele partner te hebben. Je raakte eraan gewend om regelmatig seks te hebben. Je raakte eraan gewend dat iemand tegen je zei dat hij van je hield. En nu je ex er niet meer is, mis je al die voordelen van het hebben van een relatie. Het is een van onze basisbehoeften om een romantische partner te hebben. Het is bewezen dat het hebben van een gezonde romantische relatie niet alleen gezond is voor je geest, maar ook voor je lichaam.

5. Alles zal je herinneren aan je ex: Als het uit is, kan alles om je heen je herinneren aan je ex. Je ziet hun tandenborstel in je badkamer, je begint ’s ochtends de geur van je ex te missen. Je ziet hun favoriete kussen, het doet je denken aan je ex die dat kussen knuffelt. Je ziet de trui die je ex droeg, het doet je denken aan de keer dat ze die aanhadden en met je uitging. Je ziet een serie op Netflix, het doet je denken aan de keer dat ze boos op je werden omdat je de serie niet samen keek. Oh wat zou je er voor over hebben om nu boos te zijn om zoiets kleins.

Het punt is dat als de breuk vers is, alles om je heen je aan hen zal doen denken. En dat is niet erg. Dit gebeurt omdat je hersenen je ex willen missen. Onthoud dat dit de manier is waarop je hersenen geprogrammeerd zijn door de evolutie. Het wil geen verandering. En het herinnert je aan je ex omdat de standaardprogrammering van je hersenen is dat je probeert de veiligheid en vertrouwdheid terug te brengen die je ex bood. Het wil dat je probeert ze terug te krijgen.

Je ex missen en het verlangen om hem terug te krijgen
Terug willen naar een ex is de meest natuurlijke reactie van onze instincten als we een ex missen. Het maakt niet uit wie het met wie heeft uitgemaakt, het maakt niet uit hoe slecht de relatie was, het maakt niet uit of jullie allebei hebben gezworen elkaar nooit meer te spreken.

Als je je ex mist, zul je het verlangen hebben om weer bij hem of haar terug te komen. Misschien duurt dat verlangen maar een paar seconden. Misschien herinner je jezelf snel aan de redenen waarom jullie uit elkaar zijn gegaan. Maar de gedachte, het gevoel, het verlangen om weer bij hem of haar te zijn zal op een gegeven moment opkomen.

Gelukkig is dat verlangen voor de meeste mensen niet sterk genoeg om er toe te doen. Ze weten dat de relatie niet voor niets is verbroken en ze kunnen zichzelf er snel van overtuigen om dat gevoel te negeren en zich te concentreren op hoe het verder moet.

Maar voor sommige mensen is dat verlangen om je ex terug te krijgen te sterk. Het gaat vaak gepaard met veel angst en een sterke angst om je ex te verliezen. Veel mensen die hun ex vreselijk missen, voelen ook een drang om contact met ze te zoeken. Ze sms’en of bellen hun ex onophoudelijk in een poging hun ex te overtuigen om terug te komen.

Maar in de meeste gevallen werkt dat onophoudelijke bellen en sms’en niet. In feite duwt het hen verder weg.

Als je een sterk verlangen hebt om te proberen je ex terug te krijgen, dan moet je weten dat het oké is om je zo te voelen. Het is normaal om een ex terug te willen als je echt dacht dat de relatie speciaal was. Sterker nog, de kans is groot dat je hem terugkrijgt als je je richt op het opnieuw opbouwen van de relatie met een sterke basis in plaats van dat je hem uit angst probeert terug te krijgen.

Maar voordat je dat kunt doen, moet je stoppen met paniek zaaien, je niet langer laten beheersen door de angst of het verlies van je ex, en een paar weken de tijd nemen om te genezen en na te denken.

Je gaat je ex nog steeds missen. Dat zal niet snel stoppen. Maar je moet je bewust niet laten beheersen door je verlangen om hem of haar snel terug te krijgen. Herinner jezelf eraan dat als je hem terugkrijgt, je wilt dat het een gezonde en langdurige relatie wordt. Niet een snelle oplossing voor de pijn die je nu voelt.

Je moet je ex niet alleen terug willen omdat de breuk pijnlijk is. Je zou hem terug moeten willen omdat de nieuwe relatie geweldig zou kunnen zijn.

Om je wat context te geven: stellen die steeds uit elkaar gaan en weer bij elkaar komen zijn niet erg gelukkig in hun relatie. Dergelijke aan-uit relaties zijn bestudeerd door onderzoekers en zij ontdekten dat dergelijke relaties erg stressvol zijn voor beide partijen. Volgens dit onderzoek worden zulke onstabiele relaties stressvoller naarmate je vaker uit elkaar gaat en weer bij elkaar komt.

Dus als je je ex mist en wilt proberen hem of haar terug te krijgen, moet je ernaar streven dat het een gezonde relatie wordt. Met andere woorden, ga niet terug naar je ex tenzij je weet dat je ze kunt houden…voor altijd.

HOE KRIJG JE JE EX TERUG EN HOE HOUD JE HEM?
Om het in het thema van dit artikel te plaatsen, de eerste stap om je ex terug te krijgen, in een gezonde relatie (#repeatwhatsimportant), is om te stoppen met ze wanhopig te missen en dan uiteindelijk opnieuw contact te maken en te kijken of een nieuwe, betere relatie mogelijk is.

Het idee is om je wanhoop, behoeftigheid, onzekerheid of angst niet je acties en beslissingen te laten bepalen als het gaat om hem of haar terug te krijgen.

Want als je uit angst handelt en probeert deze breuk te controleren, zul je je ex alleen maar wegduwen.

En nog belangrijker, zelfs als je hem of haar uit wanhoop terughaalt, negeer je misschien de rode vlaggen die je koste wat het kost niet moet negeren. Rode vlaggen die betekenen dat deze relatie niet goed is voor jou, niet goed is voor je ex en niet goed is voor de mensheid (laten we eerlijk zijn, onze maatschappij heeft nu meer gezonde relaties nodig dan ooit in de geschiedenis van de mensheid).

Als je niet geneest van de breuk, of op zijn minst stopt met extreem bezorgd zijn over het verlies van je ex, dan zul je niet de mentaliteit hebben om een nieuwe, gezonde en geweldige relatie met je ex op te bouwen. En dan zul je, hoogstwaarschijnlijk, weer uit elkaar gaan. Hoogstwaarschijnlijk om dezelfde redenen waarom jullie het in eerste instantie hebben uitgemaakt.

Om je een cijfer te geven: we hebben een onderzoek uitgevoerd onder meer dan 3,5k deelnemers en ontdekten dat slechts 30% van de mensen hun ex terugkrijgt. En van die 30% maakt de helft het weer uit.

De andere helft, die weer bij hun ex terugkomt en bij elkaar is gebleven, zegt dat tijd apart van hun ex, het minimaliseren van contact en zelfverbetering de reden was dat ze weer bij elkaar kwamen en dat hun nieuwe relatie werkte.

Je kunt je ex dus terugkrijgen en houden als je deze breuk hebt laten gebeuren, door je te richten op genezing, zelfverbetering, zelfzorg en zelfgroei. We hebben een aantal geweldige bronnen om je ex terug te krijgen in een gezonde, bevredigende relatie. Bekijk ze hieronder.

Aanbevolen lectuur: Hoe krijg je je ex voorgoed terug – 5-stappenplan

Aanbevolen lectuur: Hoe praat je over weer bij elkaar komen met je ex?

Aanbevolen quiz – Ontdek je kansen om je ex terug te krijgen [zeer nauwkeurig]

Het missen van je ex en het verlangen om te genezen van de relatiebreuk – Hoe je het missen van je ex kunt stoppen
Bij mijn eerste echte relatiebreuk duurde het meer dan een jaar voordat ik mijn ex echt niet meer miste.

Na de scheiding voelde elke dag hetzelfde. De eerste maand kon ik niet zeggen dat ik aan het genezen was. Elke dag stond ik op met precies hetzelfde gevoel als daarvoor. Het voelde alsof ik geen vooruitgang boekte.

Maar dat deed ik wel.

Ik was aan het genezen.

Het ging langzaam, maar het gebeurde. Misschien wel op celniveau.

En toen er genoeg tijd voorbij was gegaan, had ik het gevoel dat ik mijn ex niet meer de hele tijd miste. En zelfs als ik haar miste, deed het geen pijn. Haar missen ging niet gepaard met angst, vrees en een gevoel van leegte. Als iets me aan haar deed denken, kon ik de herinnering snel verwerken en weer verder gaan met wat ik aan het doen was.

Op dat moment was het moeilijk voor me om te begrijpen wat het meest hielp bij het verwerken en genezen van de scheiding, omdat ik mezelf dwong om alles te doen wat mogelijk was om te genezen.

Maar sindsdien ben ik een relatiecoach geworden en heb ik duizenden mensen geholpen met hun relatiebreuk. Ik heb ontelbare verhalen gelezen van lezers die door dezelfde pijn gingen als ik, ik heb honderden wetenschappelijke studies gelezen over relatiebreuken en wat helpt bij genezing, en ik heb met duizenden van mijn klanten gesproken die een slechte relatiebreuk hebben meegemaakt en die hun ex vreselijk misten.

Al deze ervaring heeft me een behoorlijk uitgebreid inzicht gegeven in wat wel en niet werkt als het gaat om het helen van een relatiebreuk en het stoppen met missen van een ex. Als je deze tips toepast, zul je merken dat je je met sommige tips direct beter voelt, terwijl andere niets lijken te doen (en er misschien zelfs voor zorgen dat je je ex nog meer gaat missen). Maar vergeet niet dat de vooruitgang langzaam gaat. De beste manier om te genezen van deze breuk en te stoppen met het missen van je ex is door zoveel mogelijk van deze tips toe te passen in je dagelijks leven.

1. STOP ELK DIRECT OF INDIRECT CONTACT MET JE EX
Een van de kernprincipes van het helen van een relatiebreuk, verder gaan na een relatiebreuk of het terugkrijgen van je ex in een nieuwe en gezonde relatie is om iets te doen dat de regel van geen contact wordt genoemd. Deze regel houdt simpelweg in dat je moet stoppen met direct contact opnemen met je ex (via telefoontjes, sms’jes of IM’jes) of indirect (door ze te volgen op sociale media of door ze in de gaten te houden via gemeenschappelijke vrienden). Geen contact opnemen helpt je niet alleen om je ex niet meer te missen, het helpt je ook om te genezen van de breuk en om te groeien als persoon.

Het idee is om jezelf te detoxen van alle informatie over je ex. Want hoe meer je met je ex praat of over ze hoort, hoe meer je ze gaat missen. Maar als je stopt met contact opnemen, ga je langzaam genezen van de breuk, verwerk je alles wat er is gebeurd en mis je hem uiteindelijk niet meer zo vaak en zo erg.

Naarmate de tijd verstrijkt, zul je je minder op je ex richten en meer op jezelf. Je gaat je minder richten op wat je ex doet of wat je ex denkt en je gaat je meer richten op jouw behoeften, jouw verlangens, jouw dromen en jouw ambities.

2. VERWIJDER HERINNERINGEN AAN JE EX EN VERMIJD ALLES WAT JE AAN HEN KAN DOEN DENKEN
Een voor de hand liggende manier om te stoppen met het missen van je ex is het verwijderen van herinneringen aan je ex uit je huis en je omgeving. Verwijder dingen zoals de tandenborstel van je ex, foto’s van hem of haar, zijn of haar favoriete kussen of deken. Daarnaast moet je alles wassen dat nog naar je ex ruikt. Als je uitgaat, kun je het beste vermijden om naar plekken te gaan waar je vroeger vaak met je ex kwam.

Als je geen dingen ziet, hoort of ruikt die je aan je ex doen denken, is de kans kleiner dat je ze mist. Houd er rekening mee dat het weghalen van die dingen er niet voor hoeft te zorgen dat je je ex helemaal niet meer mist. Maar het zal zeker helpen.

3. GEEF PRIORITEIT AAN ZELFZORG
Je moet prioriteit geven aan het verzorgen van je fysieke en mentale gezondheid terwijl je rouwt om de scheiding. Laat je masseren, ga voor een Mani/Pedi, laat je haar knippen, neem een lang bad of ga eten in je favoriete restaurant. In plaats van je over te geven aan alcohol of drugs die je gevoelens kunnen verdoven; geef je over aan dingen waardoor je je beter voelt en die je lichaam en geest van stress kunnen verlossen.

Nu we het toch over zelfzorg hebben, het is belangrijk om jezelf met vriendelijkheid en geduld te behandelen terwijl je dit doormaakt. Als je de neiging hebt om jezelf te bekritiseren, dan is het tijd om te stoppen en te beginnen lief te zijn voor jezelf. Onthoud dat de beste manier om verder te komen na deze relatiebreuk is om jezelf op dezelfde manier te behandelen als je een goede vriend zou behandelen die een moeilijke tijd doormaakt.

Je moet zelfliefde tonen aan je geest, je lichaam en je ziel. Het beoefenen van dankbaarheid, gezond eten, sporten, voldoende slapen en mediteren zijn enkele van de beste manieren om dat te doen.

4. MAAK ZOVEEL MOGELIJK GEBRUIK VAN SOCIALE STEUN
Een van de belangrijkste aspecten om jezelf te laten genezen na een relatiebreuk is om zoveel mogelijk tijd door te brengen met je vrienden en familie. Maak indien nodig opnieuw contact met oude vrienden met wie je misschien het contact verloren bent.

Mensen hebben een sterke behoefte om zich met andere mensen te verbinden. En als je jezelf isoleert na de scheiding, zul je je ex nog meer missen.

Tijd doorbrengen met je vrienden, praten over de relatiebreuk of praten over de dingen die belangrijk voor je zijn, kan heel therapeutisch zijn.

Ik hou van de manier waarop Katie Bogen van Vox haar ervaring deelde over hoe ze weer contact maakte met haar oude vrienden, met hen over de relatiebreuk praatte en hoe dat haar hielp om te genezen.

“Na de breuk was ik in staat om opnieuw contact te maken. Ik bracht weekend na weekend door met het maken van lange autoritten om te Netflixen en wijn te drinken, te knuffelen, te huilen en mijn liefdesverdriet hardop te verwerken met mensen die van me hielden. Ik maakte van de vrouwen in mijn leven mijn prioriteiten. Ik spendeerde uren aan de telefoon om bij te praten met de mensen met wie ik het contact verloren had. Niets voelt zo thuis als met je blote voeten op de bank van je beste vriendin zitten met een glas rode wijn en een handige doos tissues.

Deze vrouwen herinnerden me eraan dat er stukken van mijn verleden onbelast waren, of misschien zelfs versterkt, door de scheiding. Marie nam me mee op lange wandelingen met haar puppy en we dronken samen mimosa tijdens een brunch. Ze bracht me terug naar mijn meest liefdevolle zelf. Ze herinnerde me eraan dat ik nog steeds (en altijd al) beminnelijk was. Olivia trok me uit mijn comfortzone. Ze nam me mee bergbeklimmen en naar Walden Pond. Ze hielp me mijn onafhankelijkheid te vieren. Ze praatte me om mijn ex mijn spullen terug te vragen. Marie en Olivia hielpen me om weer een basis op te bouwen van mijn sterkste, gelukkigste en meest aanwezige zelf. Ze herinnerden me eraan dat niet alles verloren was.”

Maar niet iedereen heeft zulke goede vrienden en familie. Bovendien zit je misschien in een levensfase waarin je vrienden of familie niet genoeg tijd voor je hebben.

Als dat zo is, wees dan niet bang. Je kunt nog steeds genezen van de breuk. Lees verder.

5. VERWERK DE RELATIEBREUK DOOR DE JUISTE VRAGEN TE STELLEN
Als je op mij lijkt, denk je misschien te veel na over alles wat er tijdens de relatie is gebeurd en tot de relatiebreuk heeft geleid. Misschien sla je jezelf wel voor je kop over de manier waarop je tijdens of na de relatiebreuk hebt gehandeld.

“Waarom gaf ik haar niet meer aandacht toen we samen waren?”

“Waarom huilde ik tijdens het uit elkaar gaan? Ik had sterker moeten zijn.”

“Waarom heb ik hem zo vaak gebeld? Hij moet denken dat ik wanhopig ben om hem terug te krijgen.”

Soms kunnen deze gedachten overweldigend zijn. Meestal gaan ze gepaard met nadenken over wat je ex doet, wat je ex denkt, wat je ex voelt, wat er tijdens de relatiebreuk is gebeurd en wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Ze helpen zeker niet als ze de hele dag aanhouden.

Maar als je op een constructieve manier over de relatiebreuk nadenkt, kan het je helpen om te verwerken wat er is gebeurd, het te accepteren en ervan te leren.

De sleutel is om je gedachten te richten op het accepteren van wat er is gebeurd en ervan te leren.

Aanbevolen lectuur: Ik kan niet stoppen met denken aan mijn ex – strategieën om te stoppen

6. ZORG VOOR STRUCTUUR EN ROUTINE IN JE LEVEN
Een van de belangrijkste redenen waarom we onze ex missen is omdat ze een groot deel uitmaakten van onze dagelijkse routine. Voor mij was ontbijten met mijn ex en tv kijken voor het slapen gaan een ritueel dat me altijd troostte. En dat waren de momenten dat ik haar het meest miste na de scheiding.

Hailey, een van mijn cliënten, luisterde altijd naar een specifieke afspeellijst met haar ex als ze lange autoritten maakten. Die liedjes werden de soundtrack van hun relatie. De melodieën en teksten waren verweven met hun herinneringen en bevatten momenten van lachen, liefde en zelfs af en toe een ruzie. Nadat ze uit elkaar waren gegaan, kwam er elke keer dat een van die liedjes speelde een golf van nostalgie door Hailey heen, soms zo krachtig dat ze haar auto aan de kant moest zetten om bij te komen.

Een andere cliënt, Mark, had de gewoonte om ’s avonds met zijn ex op hun laptop en telefoons te zitten. Ze keken YouTube video’s, TikTok video’s, deelden memes en speelden misschien samen wat spelletjes. Ze lachten terwijl ze de grappige video’s met elkaar deelden, plaagden elkaar en knuffelden uiteindelijk.

Na de breuk voelde het ’s avonds alleen op de laptop zitten deprimerend. De TikTok video’s waren nog steeds grappig en lieten hem grinniken. Maar hij had niemand om ze mee te delen. Elke keer als hij iets grappigs vond, miste Mark zijn ex omdat hij het met haar wilde delen. Wat vroeger een leuk ritueel was tussen hem en zijn ex, veranderde in iets wat Mark ’s avonds vermeed.

Maar nieuwe routines, nieuwe rituelen en structuur kun je gebruiken om de oude rituelen en routines van je leven te vervangen. In het begin moet je jezelf misschien dwingen. Maar uiteindelijk zal het een deel van je dagelijks leven worden en zul je je ex niet meer zo erg missen.

Voor mij begon ik met intermittent fasting en sloeg ik gewoon het ontbijt over. Ik weet dat het misschien voelt als een goedkope sluiproute. Maar achteraf gezien was het een geniale zet. In plaats van alleen te ontbijten en mijn ex te missen, vastte ik en ging ik later hardlopen. Ik zou direct thuis lunchen of met een vriend in een restaurant in de buurt. Ik vermeed onnodige herinneringen en bouwde een gezonde gewoonte op.

Hailey stopte gewoon een tijdje met het luisteren naar liedjes. In plaats daarvan maakte ze er een ritueel van om tijdens haar woon-werkverkeer naar podcasts te luisteren. In plaats van de herinneringen aan haar ex te vrezen, begon ze uit te kijken naar de podcasts die haar unieke inzichten gaven in zelfontwikkeling en zelfgroei. Ze leerde elke dag nieuwe vaardigheden, werd een ninja in professionele communicatie en kreeg zelfs promotie op haar werk.

Mijn andere klant Mark besloot zichzelf te dwingen om ’s avonds een bijbaantje te nemen. Hij maakte een lijst met doelen die hij moest bereiken. En vervolgens splitste hij die doelen op in kleinere taken. Elke ochtend voor het werk schreef hij de taken op die hij elke dag moest afmaken. En ’s avonds, als hij thuiskwam van zijn werk, ging hij direct aan de slag met die taken in plaats van doem scrollen op internet. Langzamerhand vond hij het leuk om aan die taken te werken en keek hij er zelfs naar uit.

Hij vermeed Youtube en Tiktok bijna een maand lang. Toen hij er weer mee bezig was, miste hij zijn ex niet meer zoals vroeger. Hij was genezen.

7. HERONTDEK JEZELF, JE IDENTITEIT EN HERDEFINIEER WAT BELANGRIJK VOOR JE IS
Zelfs als je je ex vreselijk mist en je het gevoel hebt dat je hem wanhopig terug wilt, moet je deze tijd toch gebruiken om wat soul searching te doen en uit te zoeken wat het belangrijkst voor je is.

Een deel van je hersenen roept misschien: “Mijn ex is voor mij het allerbelangrijkste”. Maar je moet dat deel van je hersenen vertellen om vriendelijk te zwijgen en het deel van je hersenen aanspreken dat misschien al een tijdje sluimert.

Stel jezelf vragen als,

Wat heb je altijd al willen doen, maar nooit de kans gekregen?
Is er iets dat je leuk vond, maar hebt opgegeven omdat je het te druk kreeg in de relatie?
Wat is de activiteit/hobby/passie/branche die je vreugde/plezier/voldoening brengt?
Uit elkaar gaan is een uitstekende gelegenheid om jezelf opnieuw te ontdekken en nieuwe doelen voor je leven te stellen. Als je er eenmaal achter bent wat belangrijk voor je is, moet je daar doelen voor stellen en proberen je daarop te richten. Maak contact met mensen die dezelfde waarden hebben als jij en ook hetzelfde voelen over die dingen.

Voor mensen die van hun werk houden, kan het een catharsis zijn om je aan je passie te wijden. Het idee is om de liefde die je voelt voor je ex te vervangen door je tijd en energie te wijden aan de liefde die je voelt voor je vak, voor je passie.

Werken aan dingen die belangrijk voor je zijn en je verbinden met een gemeenschap die dezelfde waarden deelt, kan een nieuwe betekenis aan je leven geven en je zelfvertrouwen en eigenwaarde vertienvoudigen.

8. OVERWEEG OPNIEUW TE DATEN ALS JE VOELT DAT JE ER KLAAR VOOR BENT
Een goede manier om te stoppen met het missen van je ex-vriend of ex-vriendin is om de romantische herinneringen te vervangen door nieuwe. Dat is natuurlijk veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is moeilijk om iemand te vinden met wie je echt een band hebt en die dezelfde dingen in een relatie wil als jij. En als je slechte afspraakjes maakt, ga je je ex misschien nog wel meer missen als je je realiseert hoe moeilijk het is om hem of haar te vervangen.

Daarom is het belangrijk dat je pas gaat daten als je genezen bent van de breuk. Als je je ex nog steeds erg mist, kun je beter geen afspraakjes maken. De kans is groot dat je de date niet leuk vindt en je ex uiteindelijk nog meer gaat missen. Maar als je genezen bent van de breuk en je ex nog maar af en toe mist (misschien na een maand of twee na de breuk), dan kun je overwegen om weer te gaan daten. Je moet alleen weer gaan daten als de mogelijkheid om iemand nieuw te vinden je opwindt en niet depressief maakt.

9. ZOEK HULP BIJ EEN PROFESSIONAL IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG, EEN COACH OF EEN STEUNGROEP
Bijna iedereen kan baat hebben bij een gesprek met een therapeut, een coach of een praatgroep. Je vrienden en familie kunnen je helpen bij het verwerken van de relatiebreuk, maar ze zijn daar niet professioneel voor opgeleid. Ze kunnen je advies geven, maar hun advies komt niet voort uit jarenlange ervaring. Maar praten met een professional in de geestelijke gezondheidszorg, gespecialiseerd in relatiebreuken, kan je geweldige inzichten en begeleiding geven om je verder te helpen na een relatiebreuk.

Daarnaast kan een relatiecoach ook een grote bron van troost en begeleiding zijn. Dit geldt vooral als je verwarring voelt na de relatiebreuk (zoals “Moet ik proberen weer bij elkaar te komen?”, “Waarom is deze relatiebreuk gebeurd?”). Als je op zoek bent naar een relatiebreukcoach, bekijk dan hier onze coachingsdiensten.

Wat kun je verwachten als je probeert te genezen en je ex niet meer mist?
Oké, dus je hebt besloten om aan deze reis te beginnen om te genezen van deze relatiebreuk. Misschien wil je weer bij elkaar komen of misschien wil je verder. Maar je weet dat de weg voorwaarts zelfzorg en zelfverbetering inhoudt.

Als je weet wat je kunt verwachten, kun je onderweg verrassingen voorkomen. Hier is wat je kunt verwachten als je verder gaat.

1. Verwacht dat de vooruitgang een achtbaan is: Verdriet bij een scheiding kan veel ups en downs hebben terwijl je er doorheen gaat.

Op een dag werd ik wakker en miste ik mijn ex opeens een beetje minder. Iets minder aan haar denken. Meer gemotiveerd om te gaan sporten, met vrienden af te spreken, gezond te eten.

Maar dan een paar dagen later, zou het allemaal weer terugkomen alsof de breuk net gebeurd was. Ik kon niet genoeg energie opbrengen om uit bed te komen. Op de een of andere manier sleepte ik mezelf naar de keuken om iets te koken, om me vervolgens te realiseren dat ik geen zin had om iets te eten.

De gedachte aan mijn ex bleef maar in mijn achterhoofd rondspoken. Waarom mis ik haar zo vandaag? Ik ging zo goed vooruit.

Op de een of andere manier kwam ik de dag door met het bestellen van afhaalmaaltijden en het kijken naar het tv-programma House. (Iets aan dat programma voelde troostend. Misschien de ellende van House en de manier waarop hij toch op de een of andere manier de dag doorkwam en grootse dingen bereikte).

Maar de volgende dag voelde ik me weer beter.

Die slechte dagen bleven bijna een jaar lang komen. Soms duurden ze 2-3 dagen. Soms duurden ze maar een paar uur.

Maar de frequentie en duur bleven gestaag afnemen tot die dagen gewoon helemaal ophielden.

2. Verwacht dat je ex het moeilijker voor je maakt: Wanneer je aan je helende reis begint en stopt met contact opnemen met je ex, zal de dynamiek tussen jou en je ex plotseling veranderen.

Onthoud dat je ex jou waarschijnlijk ook mist. Zij gaan ook door dezelfde verbroken pijn en hetzelfde verbroken verdriet. Maar als zij degene waren die het met je uitmaakte, hebben ze de troost van de wetenschap dat ze je terug kunnen krijgen.

Maar zodra jij aan je genezingsreis begint, zal dat comfort van hen worden afgenomen. En ze zullen ook de angst gaan voelen om jou helemaal kwijt te raken.

En ze kunnen dingen gaan doen die het moeilijker voor je maken om verder te gaan en te genezen van de scheiding. Deze dingen kunnen dingen zijn als,

Het plaatsen van cryptische berichten of verhalen op sociale media.
Je elke dag bellen of sms’en.
Opduiken op plaatsen waarvan ze weten dat je er vaak komt.
Dingen doen om je jaloers te maken.
Dingen zeggen of doen om je schuldig te laten voelen.
Proberen een reactie van je te krijgen door dingen te doen waarvan ze weten dat ze je zullen storen.
Als jij je terugtrekt van je ex en probeert te genezen, kun je verwachten dat hij of zij probeert te pushen.

Verwacht dus dat je ex zal proberen om dit moeilijker voor je te maken. En leer om duidelijke grenzen te stellen en die af te dwingen. Het is normaal dat exen je proberen vast te houden als ze het gevoel hebben dat je verder gaat na de breuk. Maar je moet gezonde grenzen stellen, je richten op genezing en werken aan je zelfverbetering.

Zelfs als je ze terug wilt, moet je leren om gezonde grenzen te stellen en voorrang te geven aan je genezing boven het idee om ze terug te krijgen. Hier is een verhaal van een van mijn cliënten, Evan, die zijn ex terug wilde, probeerde te genezen maar zijn ex-vriendin bleef hem maar berichten sturen.

Lezerservaring: Evan probeerde het contact te verbreken en te genezen, maar zijn ex bleef hem maar contacteren
Bron: E-mails van cliënten

Ik probeerde het contact te verbreken om mezelf te verbeteren. Ik zei tegen haar “Ik hoop dat onze harten in de toekomst weer een weg naar elkaar vinden, maar we moeten nu even uit elkaar gaan”. Ze was het daarmee eens en zei dat ze ook hoopte dat we een weg terug naar elkaar zouden vinden.

Maar sinds die dag bleef ze elke dag berichten sturen. Elke ochtend sta ik op met de gedachte dat ik me niet laat afleiden. Ik ga proberen de breuk te accepteren.

Elke dag bereid ik me voor op het verdriet dat zal toeslaan. Om echt toe te slaan. Zoals ze het in de films laten zien. Zoals het voelt als er geen hoop meer is.

Maar dan zou ze me een bericht sturen. En we zouden praten. En ik kon het gewoon niet helpen dat ik begon na te denken over weer bij elkaar komen.

Elke keer als ze me een berichtje stuurde, kreeg ik hoop.

Maar ze praatte niet over weer bij elkaar komen. Ze zou zeggen dat ze me mist. Ze praatte over haar dag alsof we nog steeds een stel waren. Maar aan het eind van de dag waren we nog steeds uit elkaar.

Het vrat aan me. Elk moment van de dag maakte ik me zorgen dat ze me gebruikte en dat ze niet meer met me zou praten als ze een nieuwe vriend had. Ik voelde me als een plaatsvervanger voor haar.

Een week later en na veel heen en weer gepraat met mijn relatiecoach, vroeg ik haar of we moesten afspreken om te praten. Ze vroeg me: “Waarom?”.

“Omdat ik denk dat we allebei nog van elkaar houden en we moeten praten over weer bij elkaar komen.”

“Ik denk dat we allebei meer tijd nodig hebben voordat we dat zouden kunnen doen.” Zei ze.

“Oké, ik respecteer je beslissing. Ik ben het met je eens. We moeten allebei tijd weg van elkaar doorbrengen.”

“Ja, dat hebben we.”

Ik vermoedde dat ze meer tijd wilde. En misschien laat ze me nu genezen. Ik was klaar om haar te missen. Ik was klaar om de pijn van het missen van haar te voelen. Ik was klaar om mezelf te verbeteren en de man te worden waar ze trots op zou zijn.

Maar de volgende dag stuurde ze weer een sms. “Hé, ik mis je. Hoe gaat het met je?”

Deze keer maakte het me boos.

Wat wil ze?

Welk deel van “We hebben ruimte en tijd nodig” begrijpt ze niet?

Een deel van me wilde tegen haar schreeuwen en zeggen dat ze me met rust moest laten. Maar ik besloot haar gewoon te negeren.

Het was de eerste keer sinds de breuk dat ik haar niet antwoordde.

Ze stuurde geen bericht meer. Ik denk dat ze eindelijk begreep wat ik nodig had toen ik haar bericht niet meer beantwoordde.

We spraken elkaar twee weken niet. En toen kwamen we elkaar tegen op een feestje van vrienden. We wisten allebei dat we daar zouden zijn. Toen we elkaar ontmoetten, zag ze er anders uit.

Ze had haar haar kort geknipt. Ze zag er zelfverzekerd uit. Ze droeg een eenvoudige zwarte jurk. Het was dezelfde jurk waarvan ze me een paar maanden voor de breuk had verteld dat ze hem wilde kopen. Ik gokte dat ze hem voor zichzelf had gekocht.

Of had iemand anders hem voor haar gekocht?

Ik wist zeker dat ze met iemand anders uitging. Ik keek rond om te zien of het haar nieuwe vriend was. Ze praatte met een jongen, maar het voelde niet alsof ze samen waren. Ze was vriendelijk tegen hem. En mijn hart ging er sneller van kloppen. Flirt ze met hem? Gaan ze uiteindelijk vanavond weer naar haar huis?

Meer laten zien
3. Verwacht dat je vrienden en familie je zullen onderbreken (maar wel met je beste bedoelingen): Je vrienden en familie kunnen je ex of het onderwerp van je datingleven ter sprake brengen wanneer je er niet over wilt praten. Ze kunnen je ex informeren over hoe je gekwetst bent terwijl je niet wilt dat je ex informatie over je krijgt. Ze kunnen met je gaan praten over hoe je ex met iemand anders omgaat terwijl je daar niets over wilt horen.

Ze kunnen ook af en toe slecht advies geven. Ze kunnen je proberen te dwingen om weer te gaan daten. Ze kunnen je valse hoop geven door te zeggen dat alle exen terugkomen. (Reality Check: Nee, dat doen ze niet.) Of ze proberen je hoop om weer bij elkaar te komen de grond in te boren door dingen te zeggen als: “Je moet nooit teruggaan naar een ex.” (Reality Check 2: Soms is het zinvol om je te verzoenen).

Dus ook al lijkt hun advies vervelend of niet behulpzaam; troost je met de wetenschap dat ze het beste met je voor hebben. Ze willen dat je geneest en ze willen dat je weer gelukkig bent. Ze zijn misschien geen expert op het gebied van relatiebreuken, maar ze hebben waarschijnlijk wel eerder een relatiebreuk meegemaakt en ze delen hun perspectief. Hoewel hun ervaring misschien niet relevant is voor jouw specifieke situatie, probeer de moeite te waarderen.

Is het normaal om mijn ex te missen, ook al is het al een lange tijd (een jaar of langer) geleden?
Het is oké om je ex te missen of aan je ex te denken, zelfs na jaren na de breuk, maar alleen als het af en toe is. Als je je ex voortdurend mist (of er door geobsedeerd raakt) ook al is het al lang geleden dat je uit elkaar bent gegaan, dan betekent dit dat je nog niet genezen bent van de breuk.

Soms moeten we een bewuste poging doen om te genezen van de relatiebreuk. En dat kan betekenen dat je jezelf moet dwingen om aan zelfverbetering, zelfzorg en zelfgroei te doen. Therapie volgen of met een coach praten kan veel helpen.

Aanbevolen lectuur: Ik hou nog steeds van mijn ex – Hoe te verwerken en te helen

Aanbevolen lectuur: Hoe je je ex terug kunt krijgen na een jaar

WAAROM MIS IK MIJN NARCISTISCHE OF GIFTIGE EX?
Het is normaal om een narcistische ex of een giftige ex te missen, ook al voel je je opgelucht dat de giftige relatie voorbij is. De waarheid is dat er veel dingen in een giftige relatie zijn die mensen eraan verslaafd houden. Dingen als love bombing, gaslighting en codependency. Als je een giftige relatie beëindigt, is de kans groot dat je de goede kanten van de relatie mist. Maar het is belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat de relatie ongezond voor je was en dat je veel beter af bent zonder. Als je een giftige relatie had, kijk dan eens naar deze bronnen.

Moet ik terug naar mijn ex – 6 stappen om daar achter te komen

Strategieën om je te helpen genezen als je rouwt na een relatiebreuk – Cleveland Clinic

WAAROM DOET HET PIJN ALS IK MIJN EX MIS?
Uit elkaar gaan is voor veel mensen extreem pijnlijk. Onderzoeker Helen Fisher en haar collega’s gebruikten MRI-scans om erachter te komen dat een romantische afwijzing of een relatiebreuk hetzelfde effect heeft op de hersenen als een drugsverslaafde die lijdt aan ontwenningsverschijnselen. Met andere woorden, de pijn die je voelt als je je ex mist is heel echt en komt vaak voor.

Als je je ex mist, kunnen sommige mensen zelfs pijn op de borst of kortademigheid voelen als ze extreem gestrest zijn en erge emotionele pijn hebben. Deze aandoening wordt volgens de Mayo Clinic “The Broken Heart Syndrome” genoemd. Als de fysieke pijn of stress die je ervaart terwijl je je ex mist lang aanhoudt, is het belangrijk om het serieus te nemen en onmiddellijk hulp te zoeken.

HOE LANG DUURT HET OM TE STOPPEN MET HET MISSEN VAN EEN EX?
Verschillende mensen genezen en accepteren de breuk in een verschillend tempo. Sommige mensen kunnen hun ex een paar weken erg missen, terwijl anderen hun ex een half jaar erg missen. Het is niet erg als je vooruitgang langzaam gaat, maar het is wel belangrijk dat er vooruitgang is. Als de hoeveelheid tijd en intensiteit die je besteedt aan het missen van je ex hetzelfde is als een maand geleden, dan moet je dingen anders gaan doen om je te helpen genezen van de breuk en te stoppen met het voortdurend missen van je ex.

Voor mij persoonlijk duurde het meer dan twee maanden voordat ik stopte mijn ex de hele tijd te missen. En meer dan een jaar voordat ik haar helemaal niet meer miste. Bij de meeste van mijn cliënten begint het na 10-12 weken na de relatiebreuk beter te gaan en na 9 maanden na de relatiebreuk wordt het aanzienlijk beter.

Een onderzoek uitgevoerd aan de Carnegie Mellon University had als doel uit te zoeken hoe nauwkeurig de deelnemers waren in het voorspellen hoe lang hun verdriet zou duren na het uit elkaar gaan. Ze volgden de deelnemers elke 2 weken op om de voorspelling te correleren. Uit het onderzoek bleek dat mensen over het algemeen veel sneller genezen dan ze voorspelden. Het kan dus zijn dat je je eerder beter gaat voelen en je ex niet meer mist dan je verwacht.

Bovendien bleek uit het onderzoek dat de meeste deelnemers zich na ongeveer 10 weken na de relatiebreuk beter begonnen te voelen. Dit komt overeen met mijn bevindingen bij mijn cliënt.

Een andere interessante statistiek komt uit een onderzoek dat we hebben uitgevoerd onder ongeveer 2,1k mensen die verder gingen na hun relatiebreuk. We ontdekten dat hoe langer ze een relatie hadden, hoe langer het duurde voordat ze hun ex achter zich lieten en hen niet meer misten.

Merk op dat de bovenstaande tabel alleen meet wat de deelnemers rapporteerden over het volledig loslaten van hun ex. Hoewel sommigen misschien bijna een jaar nodig hadden om verder te gaan, begonnen de meesten zich na ongeveer 3 maanden beter te voelen.

Hoewel het acceptabel is om te denken dat je je ex na 3 maanden niet meer zo erg zult missen, is het ook heel belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat iedereen in zijn eigen tempo geneest. Het kan om verschillende psychologische, sociale of situationele redenen langer duren voordat je genezen bent van de breuk. En dat is helemaal oké.

STEL GEEN VERWACHTINGEN VOOR EEN TIJDLIJN OM TE STOPPEN MET HET MISSEN VAN JE EX
Telkens als we iets willen bereiken, vragen we ons af: “Hoeveel tijd gaat dat kosten?”. En hoewel het logisch is om die vraag te stellen voor de meeste situaties, is het niet echt een gezonde aanpak als het gaat om het genezen van een relatiebreuk.

Ik raad je niet aan om een deadline te stellen of een tijdlijn te verwachten om te stoppen met het missen van je ex. Dit is iets emotioneels en het is heel uniek voor elk individu. Wetenschappelijke studies hebben geprobeerd om het te kwantificeren, maar ze erkennen ook dat deze resultaten niet gelden voor elk individu en elke situatie.

Stel in plaats daarvan andere, kleinere, tastbaardere doelen die je echt kunt meten. Bijvoorbeeld, in plaats van je af te vragen hoe lang het duurt voordat je je ex niet meer mist, kun je een doel stellen om minstens 10 minuten per dag te mediteren. Of misschien begin je met yoga en vraag je je af hoe lang het duurt voordat je een hoofdstand kunt.

Als je van hardlopen houdt, vraag jezelf dan af hoe lang je erover zult doen om 5 km te lopen in minder dan 30 minuten. Of hoe lang je erover doet om een squat van 230 pond te doen.

Richt je aandacht op dingen die je echt kunt meten. En voor je het weet mis je je ex niet meer.

MIST MIJN EX MIJ OOK?
Ja, je ex mist jou waarschijnlijk ook. Zoals we al eerder hebben besproken, is het normaal en heel gewoon dat mensen hun ex missen na een relatiebreuk. Dit geldt ook voor jouw ex. Je ex-vriendin of ex-vriendje mist je waarschijnlijk, zelfs als zij de dumper waren. Je kunt ook letten op een aantal tekenen dat je ex je mist. Deze tekenen zijn onder andere dat je ex je stalkt op sociale media, dat hij of zij vaak contact met je zoekt, dat hij of zij contact met je vrienden of familie zoekt en de manier waarop hij of zij reageert als je contact met ze zoekt.

Aanbevolen lectuur – Mist mijn ex mij? Tekenen en wat te doen als ze je missen

Hoe zorg ik ervoor dat mijn ex me mist
Je kunt er niet echt voor zorgen dat iemand je mist als je hem of haar voortdurend aan je herinnert. De enige manier om ervoor te zorgen dat een ex je mist, is door je uit hun leven te verwijderen. En dat houdt in dat je dezelfde dingen doet die ik in het artikel hierboven heb genoemd.

Aanbevolen lectuur: Hoe zorg je ervoor dat je ex je mist

MOET IK MIJN EX VERTELLEN DAT IK HEM OF HAAR MIS?
Als je ze vertelt dat je ze mist uit wanhoop of als een poging om iets van ze te krijgen (zoals sympathie, liefde, genegenheid of om ze bij je terug te laten komen), dan moet je je ex niet vertellen dat je ze mist.

Als je je ex wilt vertellen dat je hem/haar mist omdat je wilt dat hij/zij weet hoe je je voelt en je verwacht er niets voor terug, dan is het goed om je ex te vertellen dat je hem/haar mist.

Met andere woorden, je moet je ex alleen vertellen dat je hem/haar mist als je niet behoeftig of wanhopig bent.

Leave a comment