Genieten van seks wil iedereen. De een misschien wat meer dan de ander, maar bijna iedereen geniet maar al te graag van een vrijpartij met zijn of haar partner. Er zijn diverse manieren mogelijk om optimaal te kunnen genieten van seks. Ongemerkt is de seks misschien wel een beetje een gewoonte geworden, waardoor het plezier erin afneemt. In het begin ging alles er nog heel gepassioneerd aan toe, maar inmiddels lijkt het vuur een beetje te zijn uitgeblust.

Hoe breng je de passie weer terug in je seksleven? Wat moet je ervoor doen om de passie terug te krijgen en wat kun je beter nalaten? Hier volgen een aantal praktische tips!

Seks is communiceren

Seks is de meest intieme manier van communiceren. Praten over seks kan de ervaring nog intiemer en intenser maken. Het niet communiceren of feedback geven, kan soms heel verwarrend zijn voor je partner. Door aan te geven wat jij lekker vindt of fijn aanvoelt, kunnen zowel jij als je partner veel meer van seks genieten. Probeer daarnaast ook zo goed mogelijk naar je partner te luisteren. Door naar elkaars lichaamstaal te luisteren, geef je oprechte aandacht aan elkaar waardoor het genieten ook veel meer vanzelf kan gaan.

Bouw de spanning op

Seks kan een stuk spannender worden wanneer je de spanning langzaamaan opbouwt. Af en toe kan het best leuk zijn om de kleren van elkaars lijf te rukken, maar je kunt het ook op een andere manier aanpakken. Laat duidelijk merken dat je begeerd wilt worden. Speel het spel van de verleiding. Laat je veroveren door je partner of geef je partner de kans om zich door jou te laten veroveren. Je kunt bijvoorbeeld ook beginnen met een sensuele massage en dit langzaamaan opbouwen naar een hoogtepunt.

Breng de romantiek weer terug

Je hoeft niet direct romantisch te zijn om de romantiek hoogtij te laten vieren tijdens de seks. Misschien ben jij wel helemaal niet van het kaarsjes branden in de slaapkamer, maar je kunt natuurlijk ook denken aan mooie muziek. Uiteraard maak je de keuze voor de muziek die zowel jij als je partner mooi vinden. Bovendien kun jij je partner ook eens meenemen naar een romantische plek of gezellig mee uit eten nemen.

Probeer eens iets nieuws uit

Het kan helpen om nieuwe dingen uit te proberen tijdens de seks. Door elkaar altijd op dezelfde wijze te plezieren, kan het genot een gewoonte worden en dit wil je juist voorkomen. Seks moet spannend en avontuurlijk blijven. Koop eens een nieuw lingeriesetje of probeer samen eens een seksspeeltje uit. Je kunt natuurlijk ook een keer seks hebben op een andere plek. Dit kan soms een geheel nieuwe dimensie geven aan je seksleven.

Ga terug naar de eerste ontmoeting

Kun jij de eerste ontmoeting nog herinneren met je partner? Waar heeft deze plaatsgevonden? Soms kan het heel opwindend zijn om terug te keren naar deze plek. Hier werd je namelijk voor het eerst verliefd op je partner en kwam je tot de ontdekking dat jij je seksueel aangetrokken voelde tot de persoon die tegenover je zat.

Kies voor intimiteit

Seks kan oppervlakkig worden wanneer er geen sprake is van intimiteit. Zoenen en knuffelen geven seks een extra dimensie. Laat zien wat je voor elkaar voelt. Zoenen kan trouwens ook een prima manier zijn om langzaam toe te werken naar de seks. Het is iets dat eigenlijk bijna nooit mag ontbreken. Seks is namelijk intimiteit en intimiteit is seks. Het maakt je relatie bijzonder waardevol!

1 Comment

  • Posted 17/12/2018
    by Christiane Descamps

    Ik was 40 jaar gehuwd met een narcist. Zoenen en knuffelen is voor mij essentieel. Met hem was het alsof hij alleen zijn mond opende zonder dat er gevoel achter zat. Ik ben pas gescheiden, 63 jaar en voel me als een schoolmeisje dat alles nog mag leren. Vrienden leerden me Sex woordjes, iets wat mijn ex partner nooit gebruikte. Het is geweldig om dit op mijn leeftijd en met mijn levenswijsheid nog te mogen ervaren!

Leave a comment